Ahoj, jdu si pro radu. Odjakživa trpím na nadýmání, ale poslední dobou to začíná být fakt peklo, nadýmá mě absolutně všechno, co sním. Vyzkoušela jsem klasiku jako espumisan, mátový a fenyklový čaj, ale bez úspěchu. Podařilo se někomu z vás na toto vyzrát? Pomohla by třeba bezlepková nebo bezmléčná dieta? Nebo laktobacily?
Děkuji
Takhle se u mě projevila intolerance laktózy... Tak cca rok jsem měla pocit, že jsem pořád taková nafouklá, ale s espumisanem se to docela dalo zvládnout. Pořád jsem si říkala, že je to stresem, apod. No a vloni na podzim se to najednou opravdu zhoršilo, skoro bych řekla že dne na den. Třeba jsem vypila půlku jogurtového nápoje a do půl hodiny jsem měla břicho nafouklé jako v 6. měsíci, křeče, průjmy... Vysadila jsem běžné mléko, jogurty, instantní kaše (většina obsahuje laktózu) a nahradila bezlaktózovými produkty. Nezlepšilo se to hned, nějakou dobu trvá, než se dá organismus do pořádku... Ale zlepšila se mi i pleť 😉
@jinajanna Mně laktobacily srovnaly zažívání, ale začatku mě dost nadýmaly. Ve Vašem připadě bych asi zvážila nějaké vyšetření. Třeba i na tu intoleranci mléka a lepku, tim by to klidně být mohlo.