Bolestivá pata. Čím to může být? Co na to?

obloha78
15. pro 2020

Ahoj děvčata,mám dotaz,prosím nevíte,čím to může být,bolí mě pata a ta bolest jde ke dtředu nohy?A co na to?Děkuju za odpověď a krásný zbytek dne

agneska7
15. pro 2020

Ostruha někdo rádi utz někdo rázovou vlnu někomu pomůže až operace

alpakovo
15. pro 2020

Tipla bych ostruhy.... Já je měla teď na jaře a pomohl mi už ultrazvuk,ale ne každému to stačí. Záleží na velikosti a umístění. Určitě bych poradila navštívit obvodní Dr.,tak pak pošle dál 😉

kelerub
Autor odpověď smazal
Zobraz
terezz29
15. pro 2020

Asi ostruha, chce to ortopeda, rtg - jak je velká a kam směřuje a léčbu. Ale je to fakt na dlouhou dobu. Mám za sebou 2 roky léčby :(

jjasmina
15. pro 2020

Asi ostruhy, moje máma chodila na ozařování, chce to odborníka a léčbu

kosi_cek
15. pro 2020

Asi zánět plantární fascie (už vzniklá ostruha totiž nebolí, vím to, nám ji taky). Mě ta bolest šla i do vnějšího kotníku a celkově kolem celé paty a chodidla, různě se to přemisťovalo.. Chce to nohu hlavně šetřit, já si to třeba uhnala během, ale lze si to uhnat např i ve skladu a pod., prostě všude, kde se hodně chodí, nevhodnou obuví a nebo taky úrazem (nárazem). Mě takhle postupně zlobily obě paty, s jednou jsem lítala po dr. -rtg. (diagnostikována právě ostruha patní kosti), rehabilitace (na pojišťovnu, mohla jsem si vybrat tedy i UTZ), rázové vlny (hradila jsem si nejméně 4), změna obuvi, gelové podpatěnky, klid, masáže...chodila jsem jako mrzák, bolel mě každý došlap neskutečně..odeznělo to zničeho nic po 4 měsících..S druhou nohou úplně to samé, ale nic jsem nedělala, jen jsem ji šetřila a odeznělo to za stejně dlouho a samo, tak já nevím..Hrozná to záležitost, zvlášť, když člověk nevidí dlouho ani minimální posun k lepšímu, i když se staví na hkavu a dělá vše možné i nemožné, ale už mám zase naštěstí úplně klid a nezlobí ani jedna pata..děsím se jen toho, že se to může kdykoliv vrátit.
Někoho to třeba tak neomezuje, má problém třeba jen ráno, než to rozchodí a pak si jde klidně zaběhat..Je pravda, že ráno to je opravdu nejhorší, ale mě to ochromovalo tedy po celý den 😔

obloha78
autor
16. pro 2020

@kosi_cek mám práci,kde nachodím i 10km denně.V noci když s nohou ležím,tak je klid,ale přes den každé došlápnutí bolestivé.Ta zkusím koupit zdravitnické boty nebo ty vložky od scholl do bot.Je to hrůza,kor když člověk nemá sedavou práci.Děkuju

plysacekhb
16. pro 2020

Já bych to taky tipla na zánět, mám to zrovna také, tipuju, že taky z běhu:(.

zrzeckas
16. pro 2020

Ja te mozna uklidnim.. Nerikam, ze to treba nemusi met vaznejsi duvod... Ale me pomohlo vymenit boty. A cituju moji maminku: "zakladem jsou dobre a dobre pasujici boty, protoze nohy te nosi cely zivot. To rikal uz muj tatinek." 😃 a ja zjistila, ze neco na tom asi je 😃

obloha78
autor
6. led 2021

@kosi_cek ještě jestli se můžu zeptat,kolik stojí ty rázový vlny?

kosi_cek
6. led 2021

@obloha78 to je asi různý, taky jsou nejméně 2 typy..U nás stála jedna aplikace 300,-

martiniquest
6. led 2021

Ostruha. Trochu mi pomohl ultrazvuk (pres ortopeda jsem to mela na pojistovnu), ale uplne go zmizelo az po dovolene u more - horky pisek a kameni plus bosa chuze. Uz mam klid 8 let. Jo a od te doby taky chodim v barefoot a kompromisni obuvi. Klasicka mrvitka uz neobouvam

meyryen
6. led 2021

Já řeším od dubna. Ortoped mi rtg ani neudělal, chodila jsme na 10x ultrazvuk, sama jsem si platila 8x laser a nepomohlo mi nic a stále to bolí při doslapu jako prase ...ještě uvažuji nad rázovou vlnou...