Ahoj děvčata,mám dotaz,prosím nevíte,čím to může být,bolí mě pata a ta bolest jde ke dtředu nohy?A co na to?Děkuju za odpověď a krásný zbytek dne
Tipla bych ostruhy.... Já je měla teď na jaře a pomohl mi už ultrazvuk,ale ne každému to stačí. Záleží na velikosti a umístění. Určitě bych poradila navštívit obvodní Dr.,tak pak pošle dál 😉
Asi ostruha, chce to ortopeda, rtg - jak je velká a kam směřuje a léčbu. Ale je to fakt na dlouhou dobu. Mám za sebou 2 roky léčby :(
Asi ostruhy, moje máma chodila na ozařování, chce to odborníka a léčbu
Asi zánět plantární fascie (už vzniklá ostruha totiž nebolí, vím to, nám ji taky). Mě ta bolest šla i do vnějšího kotníku a celkově kolem celé paty a chodidla, různě se to přemisťovalo.. Chce to nohu hlavně šetřit, já si to třeba uhnala během, ale lze si to uhnat např i ve skladu a pod., prostě všude, kde se hodně chodí, nevhodnou obuví a nebo taky úrazem (nárazem). Mě takhle postupně zlobily obě paty, s jednou jsem lítala po dr. -rtg. (diagnostikována právě ostruha patní kosti), rehabilitace (na pojišťovnu, mohla jsem si vybrat tedy i UTZ), rázové vlny (hradila jsem si nejméně 4), změna obuvi, gelové podpatěnky, klid, masáže...chodila jsem jako mrzák, bolel mě každý došlap neskutečně..odeznělo to zničeho nic po 4 měsících..S druhou nohou úplně to samé, ale nic jsem nedělala, jen jsem ji šetřila a odeznělo to za stejně dlouho a samo, tak já nevím..Hrozná to záležitost, zvlášť, když člověk nevidí dlouho ani minimální posun k lepšímu, i když se staví na hkavu a dělá vše možné i nemožné, ale už mám zase naštěstí úplně klid a nezlobí ani jedna pata..děsím se jen toho, že se to může kdykoliv vrátit.
Někoho to třeba tak neomezuje, má problém třeba jen ráno, než to rozchodí a pak si jde klidně zaběhat..Je pravda, že ráno to je opravdu nejhorší, ale mě to ochromovalo tedy po celý den 😔
Já bych to taky tipla na zánět, mám to zrovna také, tipuju, že taky z běhu:(.
Ja te mozna uklidnim.. Nerikam, ze to treba nemusi met vaznejsi duvod... Ale me pomohlo vymenit boty. A cituju moji maminku: "zakladem jsou dobre a dobre pasujici boty, protoze nohy te nosi cely zivot. To rikal uz muj tatinek." 😃 a ja zjistila, ze neco na tom asi je 😃
Ostruha. Trochu mi pomohl ultrazvuk (pres ortopeda jsem to mela na pojistovnu), ale uplne go zmizelo az po dovolene u more - horky pisek a kameni plus bosa chuze. Uz mam klid 8 let. Jo a od te doby taky chodim v barefoot a kompromisni obuvi. Klasicka mrvitka uz neobouvam
Já řeším od dubna. Ortoped mi rtg ani neudělal, chodila jsme na 10x ultrazvuk, sama jsem si platila 8x laser a nepomohlo mi nic a stále to bolí při doslapu jako prase ...ještě uvažuji nad rázovou vlnou...
Ostruha někdo rádi utz někdo rázovou vlnu někomu pomůže až operace