Dobry den,chci se vas zeptat na nejake zkusenosti.Mam 3 mesice po druhem porodu.Na gyn.prohlidce jsem jeste nebyla,casove nevychazelo a nebo jsem mela menstruaci.Jenze menstruace je jrozne bolestiva.MAm jiz treti.mela jsem hned po 6ti nedeli,pak dalsi mesic a od toho jsem dostala uz za 14 dni Bolest ze nemuzu ani sedet.A kdyz jdu na velkou,je to utrpeni.Kdyz tlacim,boli me od toho jakoby cela deloha.Uprostred ms mam treba den,kdy spinim jen tmave hnedou krev a jinak je jasne cervena.Mimo ms ob as krvacim po pohl styku a mivam bolesti pri cursni a, to skoro pprad.Nevim,co by to mohlo byt po prvni dceri,jsem obcas krvacela mimo ms,ale nebylo to takive jak ted.Ted jsou bolesti mnohem vetsi.Nejaka zkusenost?
MS pred porodem u me byvala v pohode, ani jsem nevěděla, ze to mam. A po porodu? Hruza. Navaly horka, bolesti bricha, jsem protivna sama sobe. Tohle jsem nikdy nemela, takze si taky,, uzivam". O kontryhelu jsem premyslela, ze jej zkusim a asi na nej dojde.
@ropetra Mne kontryhel pomaha dost, ale spis jednorazove. Tj. ne ze by se to celkove zlepsilo, ale udelam si caj, za pul hodiny bolesti ustoupi a na nejakou dobu je klid. Kontryhel mam ted nasbirany cerstve, mozna jeste vic mi ale vyhovovala smes bylinek viz https://www.benu.cz/leros-natur-caj-pro-zeny-n-... To jsem brala na MS před těhotenstvím.
Rozhodně kontrolu na gynde neodkladej, jde hlavně o utz, jestli je uvnitř vše v pořádku.
@anitka98 Urcite utikej na gyndu. Pripominas mi dve me kamosky,obe po druhych porodech stejny problem,obe mely po porodech polyp. Neboj, odstranuje se rychle a ambulantne,ale je nutne to resit. Ja myslim,ze to,jaky mas ted menzes,uplne ok byt nemusi a navic dovnitr nevidis. Utikej na kontrolu.
@anitka98 Nejdřív bych být tebou zašla na kontrolu. Jinak já měla od začátku velice bolestivou MS, hodně jsem krvácela a třeba i 7 dní. Jako holka jsem z toho měla dost silný mindrák a ještě mi bylo zle.
Po prvním porodu jsem krvácela vždy snad ještě víc než dřív. Vůbec nebylo výjimkou, že jsem měla tampon, vložku a přesto to proteklo.
Co mi opravdu moc pomohlo byla shiatsu masáž se zaměřením na tu oblast. Další MS byly mnohem mírnější. A ještě to vylepšila hormonální jóga, kterou teď cvičím. Už o MS prakticky nevím, jen snad první den mi bylo trochu hůř.
Kontryhel taky piju.
Ahoj, já se bojím, že se s tím nedá nic dělat... Řeším podobné problémy už nějakou dobu, dnes mám MS cca po 10 dnech, je mi špatně, bolesti břicha... (Malým je sedm měsíců.) Ale měla jsem ji dost bolestivou už před porodem, to jsem se občas ani nezvedla z postele. Teď k tomu občas jako bonus šílený nálady. Zkouším kontryhelový čaj (ten aspoň trochu pomáhá) a objednala jsem si Gynex. Jinak podle doktorů v pohodě, prostě se tělo dává dohromady a chvíli to potrvá.