Bolest zubů spojená s nastydnutím?

pajushka1
26. srp 2021

Maminky,dneska jsem 7+4tt. Už 14dnu mě poboliva zaplompovana 7 vpravo dole. "Bolest" začala po ošetření na dentální hygieně. Zub mám plombovany někdy v květnu a mám bílou fotokompozitni výplň. Do toho mám ucpaný nos a bolí mě hlava ,celkově se cítím jako při chřipce. Je možné že je bolest zubu spojená s tím nastydnutím? Díky za odpovědi.

sylvka
26. srp 2021

@pajushka1 ano je. S návštěvou zubaře bych klidně počkala. Držím palce.

ela90
26. srp 2021

Je to určitě pravděpodobné. Na škole jsem dostala zánět dutin a než "doktorka" došla na to co mi je (bolest hlavy, zubů, šílená únava), tak mi zubařka vytahala kanálky u dvou zdravých zubů, protože mě to bolelo jako čert a zuby byly zdravé.

pajushka1
autor
26. srp 2021

@sylvka děkuji za odpověď. Zkusím počkat přes víkend a uvidím.

pajushka1
autor
26. srp 2021

@ela90 to mě mrzí. Mě to právě přijde divné, zub byl doteď ok,kaz ani nic jiného tam být nemůže tak snad je to z toho nachlazení. Děkuji za komentář ❤

petulkadodo
26. srp 2021

@pajushka1 Je to možné, obzvlášť, pokud je to horní zub. Kořeny mohou sahat až do čelistní dutiny, která může být ucpaná rýmou. Rýma v dutinách může pak způsobovat bolest zubů. Pokud by se to zhoršilo, může to být zánět dutin a to pak řeší ORL.

netopejr
26. srp 2021

@petulkadodo ale je to spodní zub

sylvka
27. srp 2021

Já jsem ve 28 týdnů a mám zánět dásní 😬😬😬😬v tehu jsou prý celkové ty dásně a zuby citlivější 🙄kvůli velkému prokrvení.

pajushka1
autor
27. srp 2021

@sylvka to mě taky napadlo. Nechce se mi letět k zubarce když mi v květnu po plombovani řekla,že zub je ok a nemusím se bát že by měl začít bolet.

ela90
27. srp 2021

Pokud je to od zánětu dásní, můžu všemi deseti doporučit toto. Jen namočit mezizubni kartáček, nebo potírat po stranách kde to bolí. Prý je to na akutní problém lepší než gel, případně pasta od stejné značky. Jo jo, zuby to je zlo, ještě když člověk neví proč to bolí.

mirinda60
27. srp 2021

@pajushka1 môže to byť i z nachladnutia, ja som takto bola nachladená až to prešlo do zubov, ucha, bolesti hlavy..... Zuby má tak boleli, že som šla na zubnú pohotovosť, no keďže som tehu dokopy nič mi neurobili. Nakoniec mi to nedalo, skrz tu bolesť, tak som šla na ORL a mala som zánět dutín. Ak by to pretrvávalo, skúsila by som zájsť na ORL. Ale i na zubnej pohotovosti mi vraveli, že počas tehu sú zuby citlivejšie, či to nebude i tým.... No ja som mala strašné bolesti.