Bolest zubu. Máte stejnou zkušenost?

pajushka1
22. říj 2021

Holky dotaz.
Skoro před 3mi týdny jsem byla u zubařky, cistila mi kanálky v levé jedničce kde byl zánět. Tím že jsem byla v tu dobu ve 14tt odmítla mi udělat rentgen. Zub vyvrtala, vytahala nervy,vyčistila kanálky a pak nějak zaplnila a dala plombu s tím,že zub dodělame po porodu. Měla jsem pak nějakou chřipku co se zvrtla na antibiotika takže o zubu jsem ani nevěděla. Antibiotika neberu už 5ty den a zub jsem začala cítit. Není to vyloženě bolest ale vím o něm.
Na poklepáním "zespodu" nereaguje ale na poklepáním jakoby napřímo to bolí dost. Stalo se vám to některé?
Díky za odpovědi a přeji hezký víkend😊

prisil
22. říj 2021

@pajushka1 Ahoj, mně zubařka čistila kanálky v obou těhotenstvích i mimo, tam tedy i s rentgenem. Ale vždy jsem po prvním čištění dostala provizorní plombu, po cca měsíci jsem šla na další čištění a kontrolu a buď mi už dala pořádnou plombu nebo jsem šla ještě na jedno čištění. Takže si myslím, že tě to čeká znovu a je lepší mít jistotu. Asi proto pobolívá, kanálky nejsou zaléčené...ale nejsem zubařka, jen jsem měla takový postup u mých zubů 😉 Držím palce, ať je zub zase "fit".

maxulekapcule
22. říj 2021

Ja uz to mam po ctvrte behem mesice, ale boli me to az pod oko. Nejradeji bych si to nechala vyskubnout

pajushka1
autor
22. říj 2021

@prisil ona mi je prý zaplnila tak,aby vydržely až do porodu bez bolesti,pak to i nějak zatavila nebo něco a dala plombu..nejsem zubař takže nevím jak přesně to má probíhat. Já mám od gynekologa zakázané nezbytně nutné zákroky u zubaře z důvodu problémů právě po tom čištění kanálků.. ona mi odmítá udělat rentgen právě..

pajushka1
autor
22. říj 2021

@maxulekapcule no mě to nebolí až pod oko,skousnu na něj a není to vyloženě bolest,ale je to nepříjemné. Nebýt to přední jednička tak ji taky nechám vytrhnout

maxulekapcule
22. říj 2021

@pajushka1 to je jasny, no me to taky zacalo nenapadne, pak se to rozbolelo, vycistila kanalky znovu, dala vlozku s tim, ze kdyz to zacne zase bolet, tak ji mam vyndat. Jenze to boli i bez te vlozky a dr furt nema cas mi to zalepit

pajushka1
autor
22. říj 2021

@maxulekapcule dám tomu čas přes víkend a pokud se to nezlepší, v pondělí zavolám zubařce. Nechci nic zanedbat