Bolest zad - plochá lopatka. Lze žádat o invalidní důchod?

31. kvě 2024

zdravím, přes půl roku mě bolí pravá část zad, na ortopedii mi zjistili plochou lopatku (skolioza lordoza kyfoza) na rehabilitace docházím ale bolest zad je stále ikdyz někdy odezní ale vždy se zas vrátí, chci se zeptat zda můžu k vůli tomu žádat o invalidní důchod.

merope
31. kvě 2024

Tady bude dost záležet na práci, kterou děláš.

fyii
31. kvě 2024

zadat muzes az po roce leceni.. a never tomu, ze ti to uznaji...podminky jaou prisne a stale se to prezkoumava. Manzel mel kyfozu od detstvi a vubec to nikdo neresi jako prekazku natoz, aby mu navrhoval inv.duchod. Zkusit to casem muzes podat, ale necekej zazraky

drep
31. kvě 2024

Žádat o invalidní důchod můžeš kdykoliv a na cokoliv. Ale přiznaní bych nečekala.

lv
31. kvě 2024

Koukni se na hodnotící tabulky, to ti napoví, na 1.stupeň ID musíš mít více než 35% omezení v pracovní činnosti. To ti doporučuje lékař? Zeptej se jich. Vyčerpalas všechny možné způsoby léčby, byla v lázních, nezvládáš práci? Nemůžeš zkusit jinou, která by vyhovovala?

1pomnenka
1. čer 2024

Zažádat si můžeš, ale nedostaneš ho, nebuď naivní. Víš kolik lidí má vyhřezlé plotýnky, bolesti a točení hlavy a musí pracovat na plný úvazek? Pokud jsi nevyčerpala všechny způsoby léčby, lázně nepomohly, operovat nelze, pak žádej. Ale je to bez šance.

knuffel
1. čer 2024

Napíšu to hnusně, ale bolest zad a hlavy jsou čistě subjektivní, to, jak jsi příspěvek napsala, vypadá, že jsi netáhlo. Ale pardon, na různé bolesti jsem fakt alergická, znám jednu paní, co ji bolí hlavička a obešla s tím takových doktorů, že je mi stydno za ní (zkuste se objednat k jakémukoliv odborníkovi, několik měsíců žádná míra), potřebuje ale jen velký bič a malý dvorek.
Tím netvrdím, že to je Tvůj případ, ale ty bolesti jsou tak subjektivní záležitost... 🤷

drep
1. čer 2024

@knuffel já bych teda ještě podotkla, že pokud někdo půl roku cvičí v posilce, tak taky nevypadá jako arnold schwarzenegger, takže půl roku (nebo spíš míň, protože do cvičení se nikomu moc nechce) nelze čekat zdravý záda. Plus většina lidí cvičí jen s fyzioterapeutkou za zády, ale jak dojde na cvičení doma, tak na to dlabou a děsně se diví, že ty záda bolej furt🙈

orangutan123
Autor odpověď smazal
Zobraz
exbordelar
1. čer 2024

Cviceni - to je ten nejefektivnejsi lek na bolest zad. Ver, ze vim, o cem mluvim. Mam taky hodne blbou diagnozu. Jakmile se prestanu hybat - staci ulehnout na tyden do postele kvuli chripce, tak jsem jak mrzak. Kdyz se pravidelne hybu (nejlepe mi dela chuze v terenu), pater se osvali a o sve nemoci prakticky nevim.
A rehabilitace jsou fajn, ale nestaci 1x tydne tricet minut. Tam ti jen ukazou, jak to mas delat doma - idealne 2-3x denne aspon pet minut.
Zdravi mas pouze ve svych rukou a ty jsi jeho strujce i nicitel. Drzim palce!