Ahoj holky, ve ctvrtek me pichlo v zadech na leve strane, a od te doby to hrozne boli, je to az paralizujici bolest, lezet myzu az dnes, jelikoz mam muze doma, tak snad kdyz nebudu zvedat ty nase holcicky tak to ustoupi. Kazdopadne muzete mi poradit co na bolest ( kdyz to nebudu moc uz vydrzet ) si muzu vzit pri kojeni? Dekuju za vsechny rady.
Cvičit, cvičit, cvičit. "Lékem" nic nevyléčíš.
Pri kojeni je maloktery lek, ktery ee nesmi. To je rozsireny mytus, ze se pri kojeni nesmi brat leky (az na vyjimky). Kazdopadne ja moc zastance te chemicke cesty nejsem a zasla bych k fyzioterapeutovi, jak je radeno vyse. Kazdopadne na bolest muzes jakykoli bezny lek k tomu urceny. Otazka je, zda to bude mit nejaky efekt.
@kajalka jj, ja diky strnule poloze behem nocnich kojeni mivam casto problem se zady, hodne pomaha poradne se hybat a suchy teplo. Zrobna dnes bude telocvik treba.
Ja mela nedavno pasovy opar na zadech plus hyble s kostrci a mela jsem jen paralen a narazove povoleny i brufen. Oboji ale hned po kojeni, aby byl rozestup mezi podanim prasku a dalsim kojenim co nejvetsi. Na srovnani zad pomohly az pozdejsi rehabilitace a cviceni, prasky byly jen na potlaceni bolesti, ne vyleceni.
Diky 🙂 vsak budu cvicit zase, ale ted jsem koncila sestinedeli. A cvicit presvtakovou bolest fakt nebudu, max se zkusim protahnout. Nemuzu zvednout bez bolesti ani tu svou petikilovou beruskuani.
@bartovaandrea zkus si dat hodne teplou vanu a nasyp do ni sul-celej pytlik. Mohlo by to aspon castecne uvolnit.
Ibalbin, suchý teplo, mně pomohl tejp od fyzio
@bartovaandrea Přes bolest cvičit opravdu ne, to jsou někdy rady tedy, ještě, že to víš 😉.. zajdi k doktorovi, pokud tě to nepřejde, ať se ti to neblokne ještě víc.
@vineta ale tim cvicenim neni mysleno cvicit jak na spartakiade, ale presne vedene uvolnovaci cviky se spravnym dychanim. 😉
Diky holky 🙂
@panickatlamicka V případě takový bolesti zad bez vyšetření lékařem a bez případnýho fyzioterapeutickýho vedení bych teda fakt necvičila ani nějaký svoje domácí cviky. Např. při vyhřezlý plotýnce si i tímhle lze celkem slušně ublížit. Naštěstí ona to bolest ani ve většině případů neumožňuje, ale hodit v případě akutní bolesti zad radu "cvičit, cvičit a cvičit" mi přijde vcelku mimo, to je vhodný jako prevence, popř. pak jako vedená terapie.
@vineta vsak k fyzio byla zakladatelka posilana 🙂 a proto tez pisu „presne vedene (rozumej pod lekarskym dohledem) cviky".
@vineta a mimochodem tu radu cvicit, cvicit cvicit dala fyzio, vim jak to myslela- pise dost usecne- zname se. 🙂
@panickatlamicka Reagovala jsem pouze na ta tři slova, která mi vyzněla vcelku blbě, osobně vím, že spousta lidí přes bolest cvičí, snaží se vyřešit zdravotní problémy co nejjednodušší cestou, bez odborné pomoci, proto jsem uváděla na pravou míru něco, co mi přišlo (takto zkratkovitě napsané) jako blbost. Ne každý zná styly psaní všech a takto napsaná rada může nadělat víc škody než užitku (mířím tím na příspěvek kajalka). Toť vše, myslím, že netřeba to více rozebírat, protože máme v zásadě stejný názor 🙂
@bartovaandrea Nedavno jsem resila podobny problem. Doktorka mi povolila pouze ibalgin s davkou 3x denne 1 tabletu nebo paralen, bohuzel zadnou injekci. Bolesti me pak zbavil fyzioterapeut, byla jsem na trech navstevach a moc to pomohlo.