Ahoj holky, nemáte někdo zkušennost či radu co s tím? Jsem na začátku 33tt už několikátý den mě občas začne bolet vpravo pod žebry, ve vejšce zhruba co končí hrudní kost (takže celkem vysoko). Ze začátku jsem to považovala za otlačení od miminka, ale přijde mi to vysoko (kopání cítím podstatně níž, ale je do týhle oblasti natčenej nožičkama). Do toho jsem nastydlá, takže kombinuju i různý vitamíny a léky. Napadaj mě varianty jako "okopaná a namožená bránice" (ale na to mi to přijde moc ostrá bolest... ale bolí hlavně kašlání), reflux (není to moc nízko?), játra / žulučník (to by reagovalo na mastný, ne?) Řešit komplexnější vyšetření se mi v týhle fázi fakt nechce, takže pokud bych s tím šla k dotorce tak radši rovnou s návrhem, co chci vyšetřit...
Měla jsem to ještě dřív než kolem toho 30 TT. Jsem ale hodně malá. To se ty žebra roztahují a dělají místo miminku, neměj strach. Už se mi úplně nikdy ten hrudník nestahnul jako před malou ale to je fuk. Neměj strach mě to bolelo tak že jsem i brečela bolesti. Doktor říkal že je to normální.
@cinam Tlak mám nízko, tak preeklamsie snad ne (nicméně gyndařce to řeknu určitě, ale tu mám až za dva týdny).
@nikahavel U minulýho těhu jsem měla v druhym trimesttu křeče, zhruba ve stejný vejšce, ale obou stranný... je fakt, že občas jsem měla pocit, že se nedá ani dejchat. Taky mi řekli, že se prostěroztahuje hrudník a nic moc s tím dělat nejde. Kupodivu m pomáhal zelenej čaj...
@lnk84 Mě právě znervozňuje, že to cejtim i vleže... ale možná je to tím kašle do toho...
Mě to tam bolelo před těhu i větší část těhotenství a nic to nebylo dle utz (nejspíš to šlo od zad). Nicméně je to i jeden z projevů preeklampsie, tak na to pozor. Řekni to v poradně, tam ti stejně kontroluji i tlak a bílkovinu v moči tak by se na to přišlo kdyby náhodou.