Bolest vaječníků - vysazení HA. Jak to zmírnit?

15. únor 2024

Ahoj holky,

Po 6 letech jsem před 2 týdný poprvé v životě vysadila HA (dobrala jsem celé platíčko dle rad dr) - brala jsem ji v kuse od 20 let.

Už ale 5.den cítím velkou bolest v podbřišku, hlavně při chuzi cítím jak jsou ty vaječniky šileně citlivé a bolavé. Od včera se mi ale k těmto bolestem přidala velmi ostrá pichlavá bolest na pravě straně v podbřisku, v noci se to vyhrotilo tak že jsem myslela že pojedu na pohotovost. Šileně ostrá bolest vystřelující nonstop, nejvíc to bolelo když jsem ležela ma zádech. Proto jsem hned dnes ráno jela na gyndu, kde mi můj dr udělal vnitřní ultrazvuk a prý je vse v pořádku a nazval to ,,vaječníková krize". Sebejistě také dodal že mi to do 3 dnů přestane. Chvílema je to ale tak bolestivé že jsem z toho extra nervní a i zoufalá. 🥺

Chtěla bych se vás proto prosím zeptat zda nemáte některá z vás podobné zkušenosti a nějaké rady jak to zmírnit? Samozřejmě se mi k tomu všemu před 2 dny ještě přidala extrémní přecitlivělost prsou a nateklé rudé bradavky že mi vadí i peřina na těle ☹️

Piju každý den kontryhelový čaj. Brufen nebo algifen jsem zatim neměla abych věděla kde a co mě přesně bolí.

Budu moc vděčná za každou radu a zkušenost🙏🏼

reeeza
16. únor 2024

No tak když bereš 20 let hormony, tak se nediv, že je to na tělo nápor, snaží se s tím nějak vypořádat a hodit se po vysazení do normálu 🤷‍♀️ Za mě je HA děs a hrůza.

autor
16. únor 2024

@reeeza necelých 6 let. Od 20 let věku

reeeza
16. únor 2024

Aha, tak to jsem spatne pochopila, promin. Dala bych tomu urcite cas...A nechces pro jistotu zkusit tehotensky test?

autor
16. únor 2024

@reeeza no včera jsem byla u mého gynekologa a dělal mi vnitřní ultrazvuk. 🧐 tam by cokoli teoreticky případně měl vidět nebo ne 😢

veronka_123
16. únor 2024

je to uplne normalni, mela jsem to stejne, dokonce i kdyz jsem vysadila po roce 🙂 do par mesicu se to srovna

autor
16. únor 2024

@veronka_123 moc děkuju🙏🏼 co ti na bolesti zabíralo?

veronka_123
16. únor 2024

Bohuzel uplne nic. Je to bolest zpusobena tim jak znovu zacinaji fungovat vajecniky a vzdycky to odeznelo az po ovulaci. Ja jsem tedy brala Nosifol a prislo mi, ze to pak bylo trochu lepsi, ale jestli to bylo tim nebo se proste telo trochu samo srovnalo tezko rict. Ale ta bolest presla tak do 3 mesicu, pak jsem vzdycky otehotnela.