Dobrý večer, dnes odpoledne mě začalo silně bolet podpaží když jsem dala ruku k tělu, pak jsem se podívala a mám tam zarudlé místo s nejakym vridkem jakoby, není to dole pod kůži uzlina ale jde to z kůže. Bolí jako čert, v sobotu jsem se holila a chvíli potom jsem použila deodorant, musela jsem na rychlo kvůli svatbě, muže to být z toho? Jít s tím někam nebo co s tím, nemáte zkušenost?
Souhlas - zdá se to v místě chlupu, nejspíš zanícená chlupová cibulka. "Nic to není" - zítra to nejspíš bude na povrchu a půjde to vyčistit. Ale nateklý to máš teda hnusně, musí to být fest nepříjemné. Mohl by to urychlit třeba višňák (černá mast - ichtoxyl ).
Kup si ten ichtoxyl a maž to tím, mělo by to jít lépe vymáčknout, bude tam chlup. Jinak já tyhle příšery mažu i nimbovým olejem.
No, nechci strašit, mně se z takové ucpané žlázky v podpaží rozvinulo hidradenitis suppurativa - nevyléčitelné zlo a to to mám ještě v té lehčí formě. Takže jak píšou holky, mázni to ichtoxylem a sleduj, pokud se to vrátí a objeví jinde, šup ke kožnímu.
Jít na kožní nebo chíru? Nechci to řezat 🙈🙈
Zkus nejdřív ten ichtoxylem umí někdy neskutečný zázraky. Měla jsem oteklý palec, nějak se mi do něj hnusně zadřela tříska. Jako poslední možnost jsem zkusila Ichtoxylem a během pár hodin úleva.
Nevyšiluj 😉, toto rozhodně na abces, který je třeba řešit chirurgicky, nevypadá. Je to normálně zanícené díky zarostlému chlupu. Kup si tu černou mast nebo Višněvského balzám a mázni to tím, urychlí to vytažení chlupu ven.
@adel888 nejspis zarostlej chloupek nebo ucpana mazova zlazka, ne? Vem to lihem nebo nejakou jinou desinfekci a rano uvidis, nejspis se tan udela klasicka bedarova cepicka, opadne otok kolem a pujde to vymacknout. No a kdyz se to menit nepujde, tak se zajdes poradit se svym obvodakem. Ale ja bych vsadila boty, ze z toho do zitrka bude "bedar."