Bolest v levém boku, začínám stresovat

9ester9
9. čer 2019

Ahoj, holky,
to jsem zase já. Jsem v práci a dneska mě už 5x od rána chytl levý bok (konkrétněji levá strana břicha v úrovni pupíku). Je to tupá, vystřelující bolest. Vůbec netuším, co to je a začínám stresovat. Z práce si nemůžu dovolit odejít. Vždy je to taková belst, že se s těží pohnu a trvá tak 15 minut a pak vždy přejde. Neměla některá z vás něco podobného? Nebo netušíte oč jde? Na internetu jsem nic nenašla a už jsem bezradná, ale nechci zbytečně stresovat. Jsem 14+0 tt.
Děkuji

lery92
9. čer 2019

To je k diagnostice fakt málo informací .Co stolice ?Co teploty?Co dietní chyby?Kam za bolest vystřeluje ?Apod.apod

Může se jednat o blbost od zařazeného prdu přes zvětšující se dělohu až po zánět slepého střeva ...
...strasne ráda bych pomohla ale těžko říct ... Nejlepší by bylo jet na chirurgii ( počítejte že budou šťastný , když jste ve 14 tt) , kde vás prohmataj ( vyloučí náhlou příhodu břišní , naberou obraz , crp eventuálně jaterky a když to bude ok pinknou vás na gyndu , kde to uzavřou jako graviditu incip intacta a doporučí Magnesii ...

barulina
9. čer 2019

@lery92 slepe strevo je na prave strane

9ester9
autor
9. čer 2019

@lery92 slepák už dávno nemám a je na pravé straně, jídlo co mi nedělá dobře si hlídám a se stolicí výrazný problém nemám 🙂 bolest vystreluje více do leva

lery92
9. čer 2019

@9ester9
@barulina holky , jsem sestra .McBurneyovi body mohou být pozitivně bolestivé i na druhé straně , jinak v rámci počtu hodin anatomie vím že je na pravé straně , ale zažila jsem spoustu těhotných které chytil slepák např ve 20tt a příznaky měli takovéto ...tzn bolest spíše vlevo ..ale pokud ho nemáš je možné pokud ti ho odstraňovali laparoskopicky že se ozývá např malý srůst ...bez krve eventuálně sona těžko rict

9ester9
autor
9. čer 2019

@lery92 nebrali mi ho laparoskopicky .... já už fakt nevím :/ někdo mi tvrdí, ze se roztahuje deloha a někdo ze mám radši po praci zajet na pohotovost pro klid duše

merope
9. čer 2019

@9ester9 Pokud jsi ve 14tt a zvláště pokud jste se o dítě více snažili, tak bych rozhodně na pohotovost zajela. Vyplašených těhotných tam mívají dost. Lepší než pak brečet po potratu.

simirek1
9. čer 2019

@9ester9 Měla jsem bolestt podobného charakteru v 11.týdnu těhotenství, byla jsem i po dvou dnech na gynekologickém oddělení na vyšetření z důvodu stresu a strachu o miminko, lékaři nic nezjistili a internistka, která mi udělala břišní ultrazvuk mi sdělila, že to byli střevní plyny, které špatně odcházely, vše bylo v pořádku! Miminko se narodilo zdravé! Pokud budeš v nejistotě,zajdi si na vyšetření na gyndu! 🙂

adel2507
10. čer 2019

@9ester9 Nemůže to být děložní vaz? Mě teda u prvního bolel strašně.

bayt
10. čer 2019

@9ester9 Musíš odejít a jít si nechat vyšetřit pro jistotu cévy. Nejspíš to nebude žádný problém, ale taky to může být velmi závažný (byť vzácný problém). Jinak já měla to samé, prostě mi mimčo asi tři týdny utlačovalo nějaký nerv.