Bolest v krku při polykání, červené puchýřky

jitkacb
5. pro 2015

Dobrý den už od pátka mně strašně bolí v krku,hlavně při polykání.Dneska se mi na patře udělaly takový jakoby červený puchýřky.Přímo v krku pak takový červený tečky(flíčky) někde na netu jsem četla že by to mohla být spálová angína,nebo angína normální.Koupila jsem si v lékarně strepfen na bolest,ale nic moc.Zabere tak na ty 3 hodiny.Nemáte s tím někdo zkušenost.

slunickova123
5. pro 2015

@jitkacb mas horecku? Vypada to jako angina. V pondeli jdi ke svemu praktikovi, udela mozna vysrtreni CRP a event.dle vysledku dostanes Penicillin na tyden nebo 10 dni.

kulatakosticka
5. pro 2015

Mohla by to být i mononukleóza, vypadá jako angína. Já ji měla a měla jsem právě taky nějaké fleky... Každopádně k doktorovi zajdi.

ma_jo
5. pro 2015

Jako prvni pomoc bych mozna zkusila kloktat tantum verde. Pomaha od vsech moznych zanetu v puse a krku. Taky trochu znecitlivi pusu. A v pondeli bych sla k doktorovi...

kaculka46
5. pro 2015

Spálová angina,i u nás řádí.Pravě ji prodělala naše nejmladší.

pumpi
6. pro 2015

Kdyby to byla spálová angína, musela by ses osypat především na břiše. Já mám vyzkoušené na bolest v krku Orofar nebo Bioparox a funguje, jen ne za jeden den, musíš to aplikovat aspoň týden a být v teple a v klidu.

ivcan124
6. pro 2015

V první řadě je si třeba uvědomit, že s takovými problémy musíte k praktickému lékaři a upřímně - při pohledu na vaše zkažené zažlutlé zuby se mi udělalo zle, fujj 😖

jitkacb
autor
10. pro 2015

Tak jsem byla u doktora a udělal mi odběry a cpr.Cpr 25 drobet vyšší a výtěr z krku udělaly v labolatoři blbě.Přišli na to že je tam něco masivního,ale neurčily co přesně.Takže výtěr znova.Ted čekám na výsledky.Mám k tomu dost velký kašel,až mně z toho bolí na pravé straně žebra.Měla jste to někdy nějaká? A co vám pomohlo?

endy85
31. pro 2018

@jitkacb dobrý den,mohu se zeptat,co vám nakonec zjistili a jak to léčili? Děkuji