Bolest ucha. Od kterého zubu?

Včera ve 13:48

Ahoj, boli me pulka leve tvare od zubu a boli me uz i ucho - zitra jdu k zubari, akorat nevim, jestli je ta bolest od spodniho nebo od horniho zubu - nevite od ktereho zubu boliva ucho? at vim, kam zubare navest 😬 diky

hanka_12345
Včera ve 13:49

tak to ti asi nikdo nerekne :D asi od obou to udela to samy bych rekla :D

exbordelar
Včera ve 13:56

Zubar to pozna - poklepem. Spatny zub boli na poklep jako prase 😀 A pak to pozna na rtg. Do ucha vetsinou strili horni stolicky, ale muzou to delat i dolni stolicky. Ta bolest se vetsinou siri pres trojklanny nerv - viz foto.
At me kdyztak nejaky pritomny zubar opravi 😄
Tot ma zkusenost, co by pacient 😅

1pomnenka
Včera ve 14:47

Bolest se přenáší, ty to nepoznáš.

sasbu
Včera v 17:47

Většinou to bývá od osmiček

autor
Včera v 18:16

@sasbu na te strane uz zadnou osmicku nemam 🤷

jancazao
Včera v 18:22

Nemusí to být od zubu. Mě to takhle bolí už minimálně 5 let. Někdy víc, někdy míň. Zuby zkontrolované, ORL, fyzioterapeut a na nic nepřišli. Když je nejhůř, bolí mě ucho, všechny zuby na té straně, pod vraždou a tlačí nos.
Tak snad najdou u tebe příčinu a brzo bude dobře🍀

klokanka31
Včera v 18:49

A víš jistě že je to od zubu? Mě před pár lety bolela tvář jak prase, myslela jsem si že od zubu. A ono to byl silný zánět v uchu.

autor
Včera v 19:02

jojo, jsou to zuby, zlobi me to uz asi 14 dni, jenze pak jsem byla marod a doktorka me odmitla vzit... ta bolest zubu a ucha byla uz pred nemoci

hafika
Včera v 20:01

@jancazao A na neurologii jsi byla? Můžeš mít někde skříplý ten trojklanný nebo jiný nerv. Mě podobně bolí nejspíš od čelistního kloubu. Mám ho přetížený (zatínám a skřípu občas zuby), ale zatím pomáhá masírování a nahřívání.

jancazao
Včera v 20:07

@hafika ne, mám jít k psychiatrovi podle jedné lékařky.
Ale nedávno mi dětská lékařka řekla, že by to mohlo být od toho kloubu, protože mám revmatoidní astritidu.

leiladelly
Včera v 21:12

@jancazao Jani, to, co popisuješ, nebude od jednotlivého zubu. Buď problém neurologický, nebo revmatologický. Rada řešit i s psychiatrem není úplně mimo mísu, protože celkové uklidnění vede ke zmírnění vnímání bolesti. Tím neříkám, že to potřebuješ, jen chci říct, že i psychoterapie a eventuelně psychitrická medikace může patřit do léčby chonické bolesti neznámé etiologie.

emillyhk
Včera v 21:21

Mě tohle dělá buď moudrák, že se vždycky v létě splaší, snaží se vyklubat ven, dělá si místo a tlačí na ostatní zuby (týden peklo, pak o něm zase rok nevím) a nebo to, že jsem dlouhodobě ve stresu a zatínám čelist. To mě občas bolí i v noci, že mě to vzbudí 🙈 Bolí čelist a ucho, sama nejsem schopná určit kde přesně to bolí. Pomáhá teplo a klid, aspoň v bdělém stavu vědomě uvolňovat čelist. No a nebo to opravdu může být k té nemoci, mě při viróze "bolí" zuby/čelist celkem často. Před rokem mi to střílelo i do ucha a opravdu to nebylo od zubů, ale zánět středního ucha a prasklý ušní bubínek.