Zdravim vsechny, jak uz napovida nadpis, tak se potykam s bolestmi svalu, kdyz hodne pracuji nebo jdu cvicit a nekdy se stane ze to prezenu, tak me pak boli svaly. Mate zkusenost s necim podobnym?
@ter Ne ne jedna noha nebo tak me neboli, spise je to takova ta klasicka bolest a unava, kdyz nejdu treba delsi dobu cvicit a pak si dam poradne do tela, tak to telo se se mnou hada 🙂. Rekla bych ze me to boli asi adekvatni dobu po cviceni. Jako je kdyz treba udelas jeden den 100 drepu a pak tyden nemuzes chodit ze schodu 🙂.
Ahoj, a co mas k tomu za otazku? Tohle je prece naprosto bezna vec 😉. Chce to se pred a po cviceni poradne protáhnout. No a kdyz uz namozene svaly prijdou, proste jsem to neresila a cekala, az to odezni. Nebo na co se ptas?
@robin92 ahoj. na to je jediná odpověď. musíš sportovat, cvičit, pravidelně - od nuly a přidávat si. jinak je to naprosto samozřejmá věc - tělo reaguje na nepřiměřenou zátěž. a to je správně. Začnipomalu, přidávej si, nevynechávej, třeba třikrát týdně, ale stále - a navyšuj zátěž.
myslíš jako namoženost? jesi jo, tak to je snad normální...prostě počkat, než se kyselina mléčná (tušim) vstřebá a příště o trochu míň.
@normalnimatka JJ to myslim, jen jsem si chtela nejak pomoci od te bolesti, jako da se to vydrzet, zase nic hrozneho to neni, jen jsem si rikala, ze bych si treba nejak pomohla 🙂, jj priste to uz prehanet nebudu, to je jasne 🙂.
@berenika39 Jo o to se snazim, jen mi to vzdycky nevyjde jak bych chtela nebo jak si to naplanuju. Delam i hodne na zahrade, tak i potom me obcas boli svaly.
@robin92 rozcvičit, pomalu, ono to stejně bolí ja prase. nejlepší je prostě počkat.
Zkus hořčík, tím nic nepokazíš. Z organismu se hořčík vyplavuje v teplu a při námaze, takže je možné, že ho máš nedostatek... Dává se i na křeče (např. v lýtkách a podobně..)
@normalnimatka JJ to rozhodne udelam, jen me napadl treba nejaky krem na uvolneni, aby to rozcvicovani nebolelo jako prase a mohla bych zase trochu normalne fungovat 🙂.
@robin92 vobec.. mne sa najlepsie osvedcil marhulovy ktory pouzivam miesto kadejakeych kremov a pletovych mliek. ak chces aby sa ti olej vsak do pokozky, musis ju mat navlcenu vodou. ja to robim takto. hodim si sprchu a len rukami zo seba nejak postieram vodu aplikujem par kvapiek oleja a ponatieram sa. za par minut sa olej do pokozky pekne vsiakne. napr na celu nohu asi 5 kvapiek oleja :D na masaz by som ale doporucila kludne trochu viac. ak je olej kvalitny vsakuje sa dobre a nemusis sa bat ze budes mastna.
Klidně nějaký klasicky, volně prodejný, ideálně v kombinaci s b6 pro lepší vstrebani.
@robin92 Bolest svalu pri cviceni nemam, ale casto se mi stava, ze me boli svaly na rukou a nohou, kdyz dlouho pracuji na zahrade a celkove na dome, protoze jeste dodelavamae bydleni a ted pres leto me ceka hodne prace, co jsme nestihli minuly rok, ale zpet k tematu, pouzivam krem Vaxicum a jsem s nim spokojena, je bylinny, takze do sebe necpes nejakou chemii a bylinky v nem mi svaly krasne prohreji a druhy den se citim jako bych nic nedelala 🙂.
@janaelia A jak dlouho a casto ho pouzivas a za jak dlouho pripadna bolest odezni od pouzivani toho kremu? Jake bylinky v nem jsou prosim te? Take delam na zahrade ruzne upravy, takze vim o cem mlucis, ale nejak to zatim nema konce, porad neco menim a predelavam a nevim, kdy to dodelam 🙂
@robin92 Jo tak to jsme na tom podobne, ale my bydlime teprve kratce, takze jsme minuly rok dodelali upravu terenu a ted si dodelavam zahradku, jak jsem chtela, myslim ze to ale ted stihnu. Zalezi jak moc te ty svaly boli, ale maximalne do dvou az tri dnu me prestalo vsechno bolet, ale to jsem to fakt prehnala. Pouzivam ho uz asi dva roky. Jsou v tom bylinky levandule, hrebicek, rozmaryn a kafr. Kafr ty svaly krasne prohreje.
@janaelia Dneska jedu do mesta na nakup, tak si zajdu do lekarny se na nej poptat, jestli ho maji, u nas je jen malinka lekarna a tam nemaji skoro vubec nic, jen takova pohotovostni bych rekla 🙂, ale nic moc sortiment. Jo kdyz to prezenu, tak pak odpocivam to je jasne, kdyz me hodne boli, tak odpocivam nebo udelam jen neco maleho, aby to jeste nezhorsila 🙂.
máš dost hořčíku a minerálů obecně?