Bolest ruky po vyndání kanyly. Co s tím?

annushka
19. pro 2020

Hezký den, přišla jsem nedávno z nemocnice a po vyndání kanyly téměř už nemůžu natáhnout ruku. Bolí to, místo je zarudlé a trochu i oteklé. Jednou se mi přepíchávala a po vyndání té první byla ruka úplně v pohodě. Co s tím?

avaya
19. pro 2020

@annushka lioton jak prvni pomoc, a nejlepe do doktora. Ja po kanyle mela rozsahlu trombozu hlubokych zil, zarudle a tvrde misto jsem mela asi 5 dni. Nejcastejsi je flebitis, zanet povrchovych zil.

amazonkajanik
19. pro 2020

@annushka mamka to měla podobně,naštěstí tou dobou ještě ležela v nemocnici. Sestra jí na to něco dala,mazala ještě doma a měla klid. Jenže ona má špatnou srážlivost krve,jestli to nemělo vliv. Ale udělala se jí modrina jakoby podél žíly ,pálilo jí to ...

ejmate
19. pro 2020

@annushka Me bolela ruka po vyndání asi 2 týdny, bylo to tím, že mi ho tam blbě dali a prý to kapalo někam vedle 🤦 První dny jsem s rukou vůbec nehnula, pak už to bylo lepší a asi po 2-3 týdnech jsem o tom už nevěděla. Nedělali mi s tím nic.

lv
20. pro 2020

Mel by to videt doktor, asi zanet žil. Mazat 5x denne Heparoid a dostanes leky

piskoteka
20. pro 2020

@annushka asi zánět. Jako první pomoc pomáhá alkoholový obklad a šupem koupit heparoid. Když se to nebude lepšit, tak Dr.

alubif
20. pro 2020

Může to být praskla žila, ale spis bych typla flebitidu. Bude dobré když to uvidí doktor.

annushka
autor
20. pro 2020

Děkuji za odpovědi. Ještě dodávám, že tam je bulka