Bolest pupíku 5 měsíců po porodu, setkaly jste se s tím?

bluelucy
25. bře 2015

Setkaly jste se někdy s bolením pupíku? Bolí mě pupík, jen na dotek, a to jakoby zevnitř, z druhé strany. Myslíte, je to namožené, nebo se stále stahuje děloha, nebo tak něco...mám sice po porodu, ale téměř 5 měsíců a to už je dost dlouhá doba. Navíc bolest začala až teď. Kdo máte podobné zkušenosti, poraďte prosím 🙂

veverka2013
19. zář 2016

@bluelucy ahoj,prosim te jak jsi dopadla? Me ted taky zacal bolet pupik. Nekdy me boli vic nekdy vubec. Tak netusim zda resit.

bluelucy
autor
19. zář 2016

@veverka2013 Ahoj. Už je to dost dlouhá doba, co jsem tento problém měla. Nijak jsem to neřešila, po určité době (ale nevím už po jak dlouhé) to odeznělo. Myslím, že jsem to tedy měla jen namožené. Ale uvidíš, pokud to bude u tebe trvat déle, asi bych to řešila.

veverka2013
20. zář 2016

@bluelucy dekuju. Je pravda ze nekdy to boli a nekdy ne. Tak at pokud je vic deti krasne postou

veverka2013
22. zář 2016

@bluelucy ahoj,tak jsem dnes byla u dr a rekl mi.ze je to jen mala kosmeticka vada,pry mi praskl ten drzak co drzi brisni svaly u sebe a tim padem mi proleza strevo ven tak ze az se mi bude chtit tak to laparoskopicky spravime tak to jsem fakt zvedava. Pry mam prijit treba v rijnu a domluvime co a jak 😏

bluelucy
autor
23. zář 2016

Ahoj...teda to jsou věci...a to tě pořád ten pupík bolí? Mě už od té doby ne, takže to asi nebude ten samý případ, co?

veverka2013
23. zář 2016

@bluelucy prave ze ne. Jen nekdy. Treba cely tyden ne. Jen ho mam porad trochu vylezli a kdyz jsem se prave dotkla toho prostredku nebo kdyz me mala kopla tak byli dny kdy me to docela dost dobelo. Doktor na ginde kontroloval svalovy rozestup a rikal ze mam centak prave v pupiku. A rikal ze zatim nemam zacinat s cvicenim. Jsem zvedava co rekne na to ze vo tam je vlastne utrzene 😊

veverka2013
23. zář 2016
evilin
24. zář 2016

Tak ja měla úplně to stejné. Taky asi půl roku po porodu. A zjistili mi kýlu. Často jsem to musela zatlačovat. No a předevčírem to nešlo (kýchám, mám rýmu) a lezla jsem po kolenou horší než porodní bolesti. No a na pohotovosti by mě hned operovali kdyby se to doktorovi nepodařilo zatlačit. Naštěstí podařilo, ale hned po vyléčení mi posunuli termín operace. ☹ Už to chci mit za sebou ať jsem zase fit a můžu pořádně cvičit a fungovat. Teď tady válčíme nemůžu nic zvedat. Ještě, že mám úžasného muže.

veverka2013
24. zář 2016

@evilin no pani. Buh vi zda to taky neni zacinajici kyla. No snad ne. Jsem zvedava co budes pak delat. Pak dej vedet prubeh a vse kolem. Vubec nevim jak to udelam,jak dlouho budu v nemocnici,jak to udelam s miminem. Dej mi prosim vedet. Dekuju

evilin
25. zář 2016

@veverka2013 No, už se na to připravujeme asi 4 měsíce, pořád jsem to odkládala, ale opravdu mě to bolí, pořád mi ta kýla leze ven a zatlačuju. A teď, jak se to jednou nepovedlo a skončila jsem na pohotovosti, tak jsem si řekla, ať už to mám za sebou co nejdřív. Ano, hodně se bojím, ale prý je to celkem běžná operace a co slýchám od lidí, tak se jim hodně ulevilo. Hlavně se těším, až budu moct konečně sportovat a shodit poporodní kila. Jo s tím mimčem, to bude problém, prý 3 měsíce nesmím NIC zvedat, a to bude opravdu šílené. ještě, že s mužem pracujeme oba z domova. moc mi pomáhá. Malou už teď vůbec nenosím, což mě hodně deptá, ale co, zdraví je přednější, pak si jí ještě užiju. Budeme to muset vydržet.

veverka2013
25. zář 2016

@evilin pani. Dekuju za info. Nekdy v rijnu pikdu na konzultaci ja tak kdyz budes chtit tak ti dam vedet co mi rekly. Tak se zatim drz. 😊

evilin
15. říj 2016

@veverka2013 Tak už to mam za sebou. V pondělí ráno nástup, hned operace a v úterý dopoledne mě pustili domů. A je mi o moc lépe, trochu to ještě bolí, setřím se, ale jinak úplně v pohodě. Jizva v pupíku skoro nejde vidět. 🙂

veverka2013
15. říj 2016

@evelin Je tak to je super. Ja se pred chvilkou chtela valet na namzelovi a tlacilo me bricho tak jsem radeji slezla. Prosim te a ty jsi odkud? Jak dlouho jsi cekala na operaci? Ja se v utery budu obednavat na kylni a pak teprve uvidim. A co prcek? Muzes ho nosit?

evilin
16. říj 2016

@veverka2013 Bydlím kousek od Ostravy. Jak mě to bolelo tak jsem šla k obvoďákovi a ten mě poslal na chirurgii na fakultku v Porubě. Dlouho jsem to odkladala ale pak, když už jsem začala mít vetší problémy, tak mě objednali na operaci asi za měsíc. Ale to jen proto, že jsem jim řekla, že pořád kojím. Když jsem pak skončila na pohotovosti, tak mi termín posunuli. Malou nosit nemůžu, ani bych to teď nedokázala, ještě to bolí. Musím to nějak ty tři měsíce (6tydnu aspoň) vydržet, ať mi to nepraskne.