Ahoj všichni,
moje Mamka ma už týden (píchání) bolesti pod levým žebrem. Byla na pohotovosti, udělali rentgen, sono, krevní testy, nic nenašli. Dali ji prášky na bolest a tím to "vyřešili". Přemýšlíme o magnetické rezonanci, protože prášky na bolest pomáhají tak na 30% a hlavně to neřeší problém. Bolí to především v noci. Během dne to není tak intenzivní.
Máte někdo zkušenosti, že jste měli takové bolesti a mělo to nějakou příčinu, která nebyla ze začátku zřejmá ani u lékařů?
Děkuji 😊
@marge_s dobrý nápad..Kamarád je fyzio. Zkusím to, děkuji. 😊
Fyzio bude dobrý nápad, mě to dělá od páteře, nahřeju, protáhnu svaly, upravím držení těla a píchání zmizí.
Fyzio, masér by to taky polevil. Mám pocit infarktu už několik měsíců, masér to narovná 😄
Mám zkušenosti. Měla jsem to už tak 3x. Fakt to bolí. Je to skříplý nerv třeba z blbého pohybu. Paradoxně když jsem se ořes den hýbala nebylo to tak hrozné ake v momentě kdy jsem ležela a pak se pohnula ( právě v noci nebo u tv) tak to bolí jak ďas.
Vždy mi to samo odeznělo ale až tak po týdnu, jednou jsem to měla ale dva týdny. Je to hodně neoříjemné a chce to se protahovat...
@reeeza první dvě noci i brečela..takže jsme se báli co to může být.. Takže věřím, ze to musí hodně bolet. Už jsem jí poslala video, jak se má protahovat na uvolnění zad, tak snad to pomůže a přestane to. Děkuji 🙏🏽
Záleží jaká ta bolest je.. Ano je dobre zajít na magnetickou rezonanci. Proč? Protože bolest v noci nebývá jen od páteře a zad, ale může mít i jiné příčiny a třeba problém s orgány! Já mám za sebou rakovinu slinivky a transplantaci jater. Začátek rakoviny slinivky byl takový.. že mě bolelo jednou za čas na levé straně pod žebry, bodavá bolest občas vystřelující do ramene, občas tlumena. Zhoršovalo se to a intervaly zkracovaly. Vždy v noci na noční nebo akci... Pak při zánětu žaludku mě známý lékař nechal udělat sono a viděli stíny na játrech, pak mě vzali na gastro slinivky a tam viděli nádor na slinivce...pak rezonance.
Jako nechci strašit, to ne.. ale raději bych ji nechala udělat magnetickou rezonanci a vyšetření slinivky a sleziny. Mě tehdy bylo 20 a byla jsem zdravá...
Říká se prevence i když to slinivka nebude a budou to záda, páteř, je lepší mít jistotu!
🙏
@sorboni30 Pokud to bude přetrvávat, tak objednáme na magnetickou rezonanci určitě. To bych si pak opravdu stěžovala na ty lékaře, že zanedbali péči. Byla u tří lékařů a nic nenašli a ještě měli kecy, jakoby si to Mamka vymýšlela nebo co. Tak snad to opravdu není nic vážného.
@sorboni30 Bolí ji to nejvíc v noci, když leží. Během dne podle námahy v práci, ale jakmile si lehne, tak jí to tam píchá a vystřeluje to dozadu. Tak to by na tu páteř sedělo. Ještě jí teda řekli, že možná ma zařazené prdy ale týden zařazené prdy? To mi přijde zvláštní. Už jsem ji upravila i jídelníček, aby měla lepší zažívání ale bolest stále trvá..
Zarazené prdy, to jsou řeči doktorů co bych jim kopla do prdele..ale jsou i takové případy. Kdysi došla v noci jedná holka na chiru na ambulanci, že ji bolí strašně břicho, doktor ji strčil prst do zadku..ona si prdnula a bolest pryč..jo jsou takové případy. Ale týden bolesti břicha to bych ho s prdama poslala někam. Je i hodně doktorů co mají titul asi za úsměv bo co já vím. Mě třeba jeden řekl, že to nic není jen blbý zánět žaludku, že tam nic nemám a druhý viděl něco jiného a díky němu jsem tady. Jeden na sonu viděl žlučník a druhý se ho zeptal jestli je normální aby ho viděl když po transplantaci jater žlučník odebírají..Můj obvodak mi tehdá chtěl dát Brufen.. No už bych tu nebyla. Každopádně chápu. Dneska je to složité nechat se řádně vyšetřit. Je milion řeči kolem toho a dostat se na rezonanci je taky umění. Hlavně, že ochlasty vezmou hned z rychlé když ho v noci seberou policajti na chodníku že spadl..to už mu CT udělají hned na chire a nemusí na nic čekat. To mě vždycky štvalo...
Být vámi bych byla neodbytna..at už s páteří tak jinými vyšetřeními.
Každý zdr.problem je složitý a vím i jaké to je s páteří..i tak by se i při páteří hodila rezonance, kvůli plotynkam atd atd
Držím palce
@sorboni30 toho se právě bojím. " Nic to není" a pak bum. Magnetickou rezonanci zvládnu zařídit. Čekací doba je 2 měsíce ale za 2.000,- najednou mají místo hned. 🙃 Uvidíme jak to bude pokračovat a kdyžtak půjde. Děkuji moc a přeji hodně zdraví. 🙏🏽
2000kc jako přednostne? To se platí odkdy? Jsem nějak mimo teď.. 😶🌫️To je bordel v tomto státě 🙈
Díky taky přeju vše dobre ať se brzy vše vyřeší a je to jen "maličkost"
Pokud má za sebou odběry, UZ a RTG a nic nenašli - taky je to o tom, jak to lékařům přesně popsala, tak to může být i jen blbost, jako skříplý nerv. Já jsem měla z ničeho nic tlak na hrudi a fyzio mi "vrátil žebra" do původní pozice a tlak na hrudi zmizel. Když mě bolelo v podžebří - už nevím, zda pravá nebo levá strana, lezlo to až do zad, nemohla jsem sedět, ležet, stát a poprvé brečela bolestí (bolest horší jak porod), tak jak z krve, tak UZ byl vidět zánět slinivky.
@martulka88 vážně? Zvlastni, že jsem měla krev v pořádku? Já jsem neměla zánět, ale nádor na slinivce. To je rozdíl.. Krev může být v pořádku. Vám nikdo nevezme v krvi markery. To se bere vyloženě na dotaz..Kdo by předpokládal, že 20 letá holka bude mít tohle? Takže se nenechte mast..v krvi nic být nemusí. Každopádně jak píšete, může jít o jakýkoli jiný problém páteře, zebra atd . Já jen reaguji na to se slinivkou.
A jinak zánět slinivky je úplně něco jiného než nádor na slinivce. Při zánětu jsou šílené stavy kdy clovek leze po zdi..nádor "bolí" jen občas a v noci.
@sorboni30 Nechápu tvou reakci 😉 Napsala jsem tazatelce svou zkušenost s bolestí pod žebry 😉 Tak jako jsi to očividně napsala ty. A jen tak mimochodem, z krevního obrazu lze poznat, že je něco v těle špatně, kdy to může být i rakovina - je moc bílých krvinek. Samozřejmě, že to není každý druh rakoviny, ale některé typy lze takto podchytit 😉
@martulka88 no dva různí lékaři ji udělali sono, rentgen a krevní testy a ani jeden nic nenašel. Praktická doktorka jen osahala a poslala na chirurgii a tam taky nic nenašli. No tak zkoušíme jiné stravování a Protahování na uvolnění zad a páteře. Tak uvidíme. Pokud během týdne se to nezlepší, tak budeme řešit dal přes lékaře..
Ahoj, chci přispět do diskuze, bolest pod levým žebrem, odběr na krve (celkový obraz udělán 3x), rozbor krve na - ledviny slinivku a játra udělány, markry z krve udělány (na všechny orgány včetně slinivky udělány) rtg plic uděláno, kolonoskopie udělána, sono 2x, ct ledvin uděláno, příští teď už jen gastro, už vážně nevím, je to stresující, jako kdyby píchne a bolest se přenese do zad, už nevím pokud gastro nic neukáže, tak už jsem zralá do Bohnic, ještě si říkám že mám problémy s krční páteří, tak zda to může být od toho...
@marta1022 Dobrý den, mamce nakonec zjistili pasový opar. Přišla na to, až když se objevila strašná vyrážka. Pak ji bolelo pod žebrem ještě hodně dlouho ale zabírala antibiotika a mastička. Ale také ji to nezjistili z krve, z ničeho..až podle té vyrážky.
Tak jsem byla u fyzioterapeutky a ta mi řekla, že mám zablokované první žebro, takže křupla a bylo, trochu to ještě bolí při nestandartním pohybu, je to teprve den, ukázala mi cviky jak na žebra, na gastro teprve půjdu...
Co zkusit fyzioterapeuta?