Bolest pantu. Co s tím?

9. čer 2022

Dobrý den, chci se zeptat co na bolest pantu, prasklo mi tam, od té doby bolí, ani jíst moc nejde, měli by jste prosím nějaké rady co s tím? děkuji

klokanka31
9. čer 2022

U mě pomohlo jen čekat. Přestalo to bolet po cca 14 dnech.

slecnami
9. čer 2022

Čekat, míň namáhat, neotevírat pusu dokořán. Rada od mojí doktorky před lety.

jannym
10. čer 2022

Resim taky, ale me tam od puberty preskakovalo, za par tydnu jdu na zubni chiru, udelaji rengeny, ale uz to mam pres 2 mesice v akutni fazi, kousat moc nemuzu, zivani boli jak cert, nekdy i kdyz hodne otevru pusu kdyz s detmi zpivam tech moznosti proc to boli tak dlouho je dost a nektere nejsou uplne optimisticke ta chci vedet co to je, no pomalu me zacina bolet i druha strana, jak se snazim na tu bolavou stranu tolik nekousat - kase a polevky jsou moje dobre kamaradky ale furt to jist mi nechutna tak si pak dam neco kousavejsiho a pak si nadavam…

pani_haf
10. čer 2022

Mám to podobne, jen zřejmě z nočního skripani zubu, užívám hořčík, mazu pant horcikovym olejem…jsou lepší a horší dny, prý to chce klid a žádný stres..

hojda
10. čer 2022

@pani_haf jsou nějaké nástavce na zuby na noc, aby se tomu zabránilo myslím.

pani_haf
10. čer 2022

@hojda mám, ale nedá se s tím spát

intonace
10. čer 2022

Nechci strašit,ale kamarád měl také bolest v pantu,nechal to být a po roce kdy už to nemohl vydržet si ho lékaři předávali sem a tam a díky jedné sestřičce se dostal na kliniku kde zjistili artrozu a do půl roku musel vyřešit zubní náhradu a rychle na operaci. Dostal náhradní kloub a kus čelisti. Jinak by to prý postupovalo dál. Dost si vytrpěl. Pokud to bude trvat delší dobu šla bych k lékaři