Bolest očí. Z čeho to může být?

17. lis 2024

Bolia ma oči už vyše týždňa, raz prejde potom začne zas. Dávno som už bol zmerať oči či nepotrebujem okuliare a potrebujem 0,25. Možno odvtedy sa zhoršilo neviem. Boli ma aj hlava v bokoch. Z čoho to môže byť? Začínam sa báť. Prosím pomôžte

martulka88
17. lis 2024

Můžeš klidně mít vyšší nitrooční tlak. Nejjednodužší dojít na oční a nechat si změřit tlak v očích. Nebo to bude prostě migréna.

autor
17. lis 2024

@martulka88 a co s tým keď mám vyšší očný tlak?

martulka88
17. lis 2024

Pokud ho budeš mít, dostaneš kapky.

esmeralda11
17. lis 2024

Zvýšený nitrooční tlak se většinou neprojevuje bolestí. Ve skutečnosti se nejčastěji neprojevuje nijak, co se týče obtíží, až pokud je vysoký tlak neléčen delší dobu, dochází postupně k výpadům v zorném poli. Bolí glaukomový záchvat, ale ten má i další příznaky a s tím bys určitě nechodil týden.
Bolest oka může mít spoustu důvodu, tady bych si u oboustranné přerušované bolesti spojené s bolestmi hlavy tipla na nekorigovanou zrakovou vadu - tedy že potřebuješ brýle. Ale je to věštění, je třeba nechat se vyšetřit.

xleni
17. lis 2024

A je tady zase - troll, hypochondr.

martulka88
17. lis 2024

@esmeralda11 Tak u mě glaukom jen bolí hlava a jde mi to do očí maximálně. Ale je fakt, že týden je dlouhá doba na to, aby to bylo např.tlakem.

autor
17. lis 2024

@esmeralda11 potrebujem okuliare 0,25 ale to je najslabšie

cilkat
18. lis 2024

Oči dokáží bolet i z toho, že změníš denní režim - koukáš víc do obrazovek, míň spíš, máš blbou zářivku a jak je tma tak v jejím světle trávíš hodně času, může to být projev alergie, reakce na začátek topné sezony a sušší vzduch, klimatizace - zvlášť ta v autě... Mě třeba stačil večer v zakouřený hospodě a druhej den jsem měla zánět spojivek... Fakt to může být úplně čímkoliv... Jo, může to být i těma brýlema.