Bolest očí. 0,5 na levém a 0,25 na pravém. Zhoršil se mi zrak?

27. lis 2024

Pred rokom cca som už bol na meranie zraku v očnej optike a zmerali mi, že mám 0,25. Čítať viem len do diaľky mi robí problém, neviem zaostriť niekedy.
Neska som bol v optike zmerať či sa mi to nezhorsovalo. Ľavé oko 0,5 a pravé ostávalo na 0,25. V posledných týždňoch, dňoch ma pobolievaju oči, potom mam problém aj zaostriť proste cítim že jedno oko je silnejšie než druhé. Odporúčali mi okuliare. Mám si spraviť okuliare? Bude lepšie? Môžu bolieť oči z toho keď sa mi zhoršil zrak?

miryp
27. lis 2024

A proč ses na to nezeptal v té optice? Tam byl odborník, který pro tebe měl vyhrazený čas a byl připraven zodpovědět ti otázky.
A logicky - když blbě vidíš a oči přetěžuješ snahou doostřit, lze očekávat, že oči se unaví a můžeš pociťovat bolest. Dokonce se může objevovat bolest hlavy. No a co pro sebe můžeš udělat, aby bylo líp, ti doporučili již v optice...
Co ty terapie? Předpokládám, že jsi ten, co se o sebe a partnerku neustále nezdravě strachuje...

autor
27. lis 2024

@miryp nie som ten neviem o com pises

miryp
27. lis 2024

No vidíš a já bych bývala dala ruku do ohně za to, že jsi ten, koho myslím, neb máte stejný jazyk, stejný styl vyjadřování, stejnou oblast zájmu pro diskuzi, atd. No a dotyčnému, kterého jsem měla na mysli, jsme tu doporučily terapie, protože tam už to jde do úzkostných stavů a je třeba s tím pracovat. Proto jsem se ptala na ty terapie. Každopádně to tedy není třeba řešit, když to nejsi ty...
A ještě k těm očím - třeba bodavá bolest za očima může být i od krční páteře, prý se to tam nese po nervovém vláknu. Ale u tebe to bude spíše od snahy doostřit. Zvlášť pokud bys měl "šišaté" oko, tak i malé dioptrie bývají problém.

lv
27. lis 2024

Běž k očnímu lékaři, ten ti řekne. Udělá to kompletní oční vyšetření, ne jen změří dioptrie. S půlkou dioptrie, nebo čtvrtkou to nebývá někdy nutné, mít brýle.

xleni
27. lis 2024

@miryp úplně ten stejnej to je. Copak to nejde nějak zablokovat? Pořád dokola to samý. Když ne krk, tak autonehoda, nebo zuby, nebo nos a tedka zase oči.

miryp
27. lis 2024

@xleni takže nejsem mimo...

1pomnenka
28. lis 2024

Myslím, že moc obře víš, že pokud máš 1/2 dioptrie, tak bez brýlí vůbec nesmíš řídit. A nemysli si, že pokud budeš mít autonehodu,že se nezjistí, že sis byl někdy někde změřit zrak. Vše je dohledatelné, takže vina bude pak na tvojí straně. Upaluj na oční a neptej se tu jako malé dítě!

autor
28. lis 2024

@1pomnenka mam 0,5 a 0,25

1pomnenka
28. lis 2024

Píšeš, že máš problém se zrakem na dálku, ne na čtení, to se označuje -0,5, to je půl dioptrie čili 1/2 dioptrie. Když budu mít na jednom oku 0 a na druhém půl dioptrie a špatné vidím na dálku, tak musím na řízení nosit brýle. Co je na tom k nepochopení, nebavíme se o brýlích na čtení, ne? Máš v tom nějaký zmatek, ne? Když u dioptrií není znaménko -, jsou to brýle na čtení a zaběhni si pro ně do drogerie. Nemusíš nám to tu psát, je nám to celkem šumák.