Bolest. Může to být uzlinka?

11. dub 2023

Ahoj holky,

byla jsem ve ctvrtek na vrtani zubu dole sestky, vsechno probehlo v klidku…kaz byl malickej…ale ted cumim na tv a citim v tech místech co ukazuju, ze me neco boli…a mam tam takovou kulicku cca do 1cm a boli jak prase kdyz zmacku…myslite, ze je to jen od toho vrtani nebo ze musim znova k zubari🙈ostatni zuby mam dobry, nikde nic natekleho nemam🙈 Kulicka se volne pohybuje ale teda dotek na ni strasne boli, jeste mam na stejne strane na spancich dva hnusny beďaky🙈takovy ty podlozni co se nemackaji, cysty proste hluboky…muze to byt asi i od nich ne? Nemela jste nektera podobne? Prikladam fotku kde to boli….

cilkat
11. dub 2023

V tomhle místě by snad žádná podstatná mírní uzlina být neměla... ale za to se mi takle u ucha ty "uvnitřní beďary" dělali poměrně rády a na dotek ostře bolely, jako každá zanícená ranka... Nateklá místní uzlina bývá spíš tupý tlak, který se samozřejmě na dotek zhorší, ale je to trochu jiný typ bolesti než zánětovej... navíc jde částečně rozmasírovat.
Nicméně dost to kopíruje trojklanný nerv (nebo který), který může být podrážděný po anestezii a tudíž se imunita soustředí na něj a na kůži kašle ... Takže pokud s eto nezačne zhoršovat, přikládala bych to asi tomu (a prostě čekala, až to odezní... do tak tří dní by mělo).

autor
11. dub 2023

@cilkat ja se prave divala na net jak vedou uzliny a hned tri tam jsou🙈nakonec mi to potvrdila i obvodacka…prej je chycena bud od toho vrtani u zubare ve čtvrtek nebo od tech podloznich bedaru co mam na spancich…ze to alne je tky zanet takze na to mohla klidně zareagovat…ma prej ctvrtnact dni an to aby se zmensila🙈ja jen doufm, ze ta bolest odejde driv jak za dva tydny…

cilkat
11. dub 2023

Mě na oteklé uzliny pomáhá Voltaren - tablety... Každopádně držím palce, ať je brzy ok.