Bolest lýtka. Jak si ulevit?

martina468
13. kvě 2021

Zdravim maminky,mám takový dotaz..Nevím jak si ulevit.Předevčírem mě v noci vzbudila silna křeč v lýtku,a neustále mě to lýtko,,bolí"hlavně při pohybu.Je taková zvláštní bolest,nemám to nateklé, nic.Chvílema to bolí jako když mám to lýtko v křeči.(podotýkám jen že nejsem těhotná,vím že se to na v těhu trpí)Nasadila jsem hořčík...

hojda
13. kvě 2021

hořčík by měl pomoci

fouskovi
13. kvě 2021

Hořčík dělá zázraky

klokanka31
13. kvě 2021

@martina468 Mě po křeči někdy bolelo lýtko i týden...chce to hlavně ten hořčík.

llluckaaa
13. kvě 2021

Taky hlasuji pro doplnění hořčíku. Zkus třeba magnesii.

mamikry
13. kvě 2021

@martina468 Urcite horcik a pak muzete zkusit nahrivat nebo masirovat. Me chytla silena krec ted v tehotenstvi, mazala jsem Francovkou a pak kremem masirovala, bolest zmizela do druheho dne a dalsi krec neprisla.

cilkat
13. kvě 2021

Doplnit hořčík, stav po křeči zkusit rozmasírovat ideálně za tepla (třeba nahřáté z vany)... Pokud tam došlo k nějakému (mikro)zranění a fakt by to bolelo, tak věci, co se mažou na kůži a působí lokálně, tak se smí i v těhotenství (takže třeba Voltaren krém je ok na akutní stavy).

martina468
autor
13. kvě 2021

@cilkat děkuji vám všem za rady.Hořčík nasazen.Koukala jsem že se mi udělala modřinka na tom lýtku,tak asi praskla žilka

keksik002
14. kvě 2021

@martina468 hořčík určitě, jinak dejte nohy nahoru, pomáhá mazat chladivym gelem a krouživými pohyby masírovat - zlehka, muzete si udělat na noc bandáže, více pít 🙂