Ahoj holky
Mám takový problém
Jsem pravák
Už 3 týdny mě bolí levá ruka den od dne víc a víc
Byla jsem s tím u prakticky lékařky dala mi voltaren a čau
Nicméně nezabralo je to horší a horší
Bylo mě to od zapesti po loket
Cítím i prsty na ruce a občas se mi stane že nemám v té ruce jakoby cit a tak divně mi v ní jakoby lupe
Podotýkám že žádný úraz nebyl ..máte někdo zkušenost?
@jancazao který lékař by to řešil když bych si sjela na pohotovost? Ja mám doma dvouletacku a 5 měsíční miminko a obě ruce potřebuji...neuvezu ani kocarek jak to bylo
Já byla napřed u ortopeda, ten mě léčil na zánět šlach. Když to nepomohlo, potom revmatologie. Ale i praktik ti může vzít krev na revmatoidní faktor.
@jancazao moje praktická stojí za prd...všechno léčí stejně...krev mi nebrala nikdy
Tak nevím co dál...fungovat musím chlapa mám v práci do noci a ruka mě neposlouchá
Na přelomu listopadu prosince jsem začala mít bolest pravé ruky - jsem pravák.. Nechala jsem to být.. Před Vánocemi se to už nedalo vydržet - v noci pálení prstu, ráno jsem nic neudržela v ruce a nedokrvovaly se mi prsty, trvá hodinu, než rozhýbu prsty, takže se do té doby nenajím a neustrojím. Začala se zhoršovat i levá ruka a já nevěděla, jak už v noci spát - bolest vystřelovala až k lokti. Obvodní mi, s ohledem na mé těhotenství (teď jsem 36tt) odebral krev a to negativní - byla v tom artritida a encefalitida. Na gastru mi odebrali krev na protilátky u mé bioléčby - negativní. Doporučeno ortopedie. Šla jsem tam hned po Novém roce a ten doktor mi prohmatal ruku a řekl, že s ohledem na těhotenství mi žádné vyšetření udělat nemůže a ať si zvyknu do doby, než porodím, že až potom mi udělají vyšetření (prý může i UZ ruky, ale že to necháme opět až po porodu - přitom by mu to nic neudělalo a věděli by jsme, zda tam fakt není zánět nebo něco). A jediné, co mi řekl, ať si ruku mažu přírodní mastičkou a zvyknu si. Dnes jsem se probudila s fialovým flekem u kloubu palce a stačí malý pohyb a bolí to - a to jsem se fakt nikde nebouchla. Neumím si představit, že budu držet malého a muset třeba i přebalit. Zkus ortopedii a uvidíš, jak dopadneš tam.
@martulka88 dekuji
Babičku podobně bolí ruka a jsou to karpály. Teda doufám, že vlastně už se dá psát v minulém čase, včera byla na operaci a teoreticky by to mohlo být dobré.
Jinak teda to byla půlroční anabáze, kde jedni doktoři jí i řekli, že je už moc stará a tak to nechají být a pokud ji to bolí, má si vzít prášek. Nenechala se odbýt, hledala další doktory a snad to bude ok.
Me tak " preskakovala" slacha v pravem zapesti. Malem jsem upustila syna, nemohla jsem dat ruku v pest, nebo ji rozevrit. Na ortopedii mi udelal zakrok v lokale, mela jsem zanet slachy. Dr rikal, ze tohle maji bud chlapi co delaji se zbijeckou nebo zeny s malymi detmi. Urcite bezte na ortopku. Ja jsem v te dobe plne kojila a nebyl problem
Když jde o kosti, šlachy,klouby tak mi bylo kdysi řečeno, rovnou na ortopedii. Na pohotovosti většinou slouží chirurgové, kteří tyto problémy nepoznají. Mě tedy chirurg poslal na orto a tam se ukázal pravý problém a to zlomená kost se kterou jsem fungovala 8 měsíců díky pohotovosti v jiné nemocnici, kde mě poslali domů, že je to naražené. Ošetřující lékař nechápal, že jsem to tak dlouho dala. Jinak u vás to mohou být karpaly, ale tak i tak, pořád je to na ortopeda
Nechci tě strašit, ale mě takhle začala revmatoidní artritida