Za posledni 4 roky jsem byla 18 mesicu tehotna a 30 měsíců kojici. Kojim pořád. A uz me fakt hrozne boli kolena, klouby celkove, třeba na prstech, ale kolena nejvic. Kdyz jdu ze schodu, tak se opiram o zábradlí jak kdyby mi bylo 80 a pěkně schod po schodu, do schodu taky bolest. Za chuze, kdyz si kleknu k detem, tam mi v nich prasti jak ve starych vetvickach.
Beru uz dlouho colafit, driv pomahal, ted vubec. Taky mineraly (ca, zn, mg...), stravu mam pestrou, ryby, zelenina mlecne výrobky....je mi 30 a citim se tak na 60. Je neci, co vam tabralo. Nebo uz je to na doktpra?
Určitě bych se poradila s dobrým ortopedem 😉 a nasadila výživu, nejdoporučovanější je asi alavis 😉
Tohle je rozhodně na doktora, než se k nějakému dostaneš, zkusila bych jiný přípravek na klouby, třeba ti sedne víc. Ty kolena tě můžou bolet i od zad. Jak pořád taháš děti a máš nevhodný postoj, můžeš je pořád propínat a ani si to neuvědomíš. Nicméně, to že tě to bolí i na prstech, tak to může ukazovat na nějaký zánět, který sedl do kloubů. Zajdi si za obvoďákem, ať ti udělá rozbor krve. Nebo ti i přes doplňování vitamínů a minerálů něco chybí, nebo něčeho máš příliš. Během 4 let 2 těhotenství a 30 měsíců kojení je náročné pro každé tělo. Ale já nejsem doktorka, tohle byly možnosti, co mě zrovna napadly.
Po dvou tehotenstvich se mi na kloubech prstu u rukou objevila artroza. Bohuzel, v mem veku je to pry spis vyjimka. Udelali mi na revmatologii vsechny mozne testy. Revma nepotrvzeno. Cili “jen” artroza. Zatim jen na tech prstech. Vyfasla jsem Condrosulf (silnejsi gramaz na recept). Volne prodejne pripravky jsou o nicem. V akutni fazi pak mam brat par dni antirevmatika.
Takze se objednej na revmatologii, at se na tebe podivaji. Muze jit klidne i o neco akutniho, co se zaleci a bude klid. 😉
@hezz17 Mě tenkrát se přišlo na Boreliozu , bolesti kloubů, kolen nohou zad plus spánek třeba i 14 16 hodin v kuse ''únava nepopsatélná".
@jasmina1992 tak unavu nastesti nepocituju vubec
Zdravím, já měla něco podobného, ale je to už cca rok.Také klouby, ale nejvíc kolena a kyčle, to bylo peklo.Nakonec jsem se dokopala a šla k obvodní, ta mi udělala testy a vše bylo tak nějak v cajku, ale zjistila, že mi chybí některé vitamíny a minerály v těle, tak mi doporučila brát vitamín D3, vápník a ještě K2, o kterém jsem před tím neměla ani ponětí, že existuje, prý ten vápník směřuje do kostí.No, taky mě potom ještě poslala na ortopedii, tam mi ještě přišla na artrozu v kolenu.Jenže mám problém s laktozou, takže jsem hledala, co bych tak mohla a strávila u netu dlouhou dobu hledáním.Nakonec jsem našla tobolky s veganským složením od výrobce Biomin a všechny ty, co jsem potřebovala si hned objednala.No, musím říct, že po roce braní se to zlepšilo, nedávno jsem byla i na měření tý hladiny a taky dobrý a na ortopedii jdu za tři neděle, tak uvidím, co tam, no.
Je dobré užívat hodně kolagenu na klouby v přírodní formě.
@hezz17 Zkus doktora, může v tom být něco vážnějšího. Jinak ale prý ten Colafit je slabý. Manžel, sportovec, někdy užívá kloubní přípravek, když ho chytne koleno.