Bolest jazyka. Z čeho to může být a koho navštívit?

24. srp 2024

Ahoj,mam takový problém. Posledni dobu se mi casto stava ze me boli strasne jazyk. BUd vlevo nebo vpravo, jakoby "hrana" jazyka nebo jak to rict. Prijde mi ze to startuje sladké a.pak když pozřu cukr tak to stipe,nebo jak kdyby se to řezalo o zuby,nebo jak to řct. Žádný pupínky nemám, takže nevím jestli to jsou afty?
Když me to takto rozboli, tat tak 2-3 dny kdyz nejim sladké tak to prestane ale za nakou dobu to mam zpet.
Nemate.nekdo zkusenost co s.tim? Nebo z ceho to pramení?
Popř ktery obor se tim zabyva? Jen obvodni lekař nebo ORL?

DĚKUJI

exbordelar
24. srp 2024

Nektere ovoce tohle delaji - typicky kiwi a ananas.
A jak ten jazyk vypada? Mas tam treba rudy flek na te bolave strane nebo vypada normalne? Vypozorovala bych, co presne ti ten problem dela a pak tu vec vyloucila ze sveho jidelnicku.
Pokud to nezabere a furt budou obtezuici potize, tak praktik, popr. ORL.

eloise02
24. srp 2024

Zkušenost mám, ale moc neporadím. U mě to trvalo dost dlouho a pak to po nějaké době samo odeznělo. U mě to začalo po návštěvě zubaře, kdy mi píchla zubařka nějak blbě injekci a mě pak ten jazyk brněl. Asi trefila nějaký nerv, no a pak to přešlo do té bolesti, mohlo to bolet tak cca 2 měsíce.

autor
25. srp 2024

@exbordelar jahody mi delaly flek na jazyku ale.to jem kdyz jich snim vagon,jinak ovoce v pohode, dela mi to prave sladke
Kdyz to ze dva dny nejim tak je.to dobry ale stejne.treba za 14 dnu znova. Driv se mi to szavalo treba 3x za.rok, ted to mam co chvilu🤯

autor
25. srp 2024

@exbordelar vubec jinak zadny fleky,pupinky,nic. Proto ani nevim jestli to jsou afty. Podle googlu jo a pisou tam prave afty, pri jidle xy bolest....tu bolest.mam.stejnou, proto sem vydedukovala ze to teda asi budpu afty. Mivam tak 2x rocne aft na jazyku, klasicky pupinek jak jebak. Preziju par dnu a mam pokoj ale toto se furt vraci a ani tam nic neni

volfikovi
26. srp 2024

Také mám problémy s jazykem. Po opravě zubů v narkóze mám pocit jako kdyby se mi zvětšil, jednu stranu mám celou bolestivou a okousanou byť nevědomě. Vypadá to že se mi udělal lichen mám tam sem tam bílé tečky . Doporučili mi vyšetření v Hradci Králové fakultní nemocnice, oddělení ústních chorob. Takže zkusit třeba se obrátit tam. Já už mám ten jazyk takto od ledna a budu to teď už také řešit ,zmizet to nechce a už mě to je hodně nepříjemné.