Zdravím maminky,máte některá zkušenost?V pondělí se mi po obědě stalo,že asi 20minut jsem měla rozmazané vidění na jedno oko.Včera ráno se přidala hrozná bolest hlavy jakoby za okem,bylo mi hrozně na zvracení,vzala jsem si paralen a celé dopoledne proležela.Odpo už to bylo lepší,ale večer to bylo zas na prášek.Rano jsem vstala a opět rozmazané vidění na jedno oko,trvalo to zase jen tak 20min,pak trochu bolest hlavy,opět prášek a zatím je to dobré.Jedná se o migrénu?nebo je potřeba navštívít očního lékaře?děkuji za rady
@martina468 Pokud se to týká jednoho oka navštiv co nejdriv lékaře. Migréna by se měla tykat obou, jakmile je rozmazané vidění a bolest jen u jednoho, doktor tě bude chtít vidět. Je to divné.
@maki90 Pokud se to týká očí není to pravda. Řeší tu pouze bolest za okem a rozmazané vidění. Pokud má problém pouze s jedním okem a druhého se to netýká, tak je něco špatně. Nebaví se tu o bolesti poloviny hlavy
@martina468 Me se touhle bolesti hlavy projevuje zanet spojivek.
@maaaadlaaaaa no mi právě bolí vždy jedno oko, někdy se pak přidá bolest poloviny hlavy, dle neurolozky klasická migréna...asi se to nedá moc paušalizovat.
Me bolela hlava a za ocima pri covidu. Ale to rozmazane videni nesedi.
@maki90 No zrovna jsem tohle dost dlouho konzultovala s doktorem, protože se mi během těhotenství objevila oční migréna. Jde především o to, že tyhle příznaky mohou byt i u zeleného zákalu a dalších a dalších a pokud se to týká jen jednoho oka a předtím člověk na migrény netrpěl, tak by to měl řešit. Nechci vůbec nikoho strašit, ale řešila bych to. Oči jsou oči a je čímdál víc lidí, co to neřeší a pak chtějí zázraky. Přijdou s tim, že přišli pozdě k doktorovi a bylo jim diagnostikovano to či ono a čekají, že jim s tím brýle pomůžou.
@martina468 v lepsim pripade to muze byt jen syndrom sucheho oka, zkus kapky na zvlhceni oka, neco jako visine nebo ocuflash, v lekarne staci rict umele slzy a budou vedet. Fakt z toho muze takhle jednostranne bolet hlava za okem. Pokud to neprejde a nebude uleva treba behem hodiny po vykapani, sla bych na ocni nechat se fakt prohlidnout. Drzim palce.
@martina468
Ja mela tuhle prisernou bolest hlavy a oci pri covidu ale rozmazane videni ne
Manžel je migrenik a většinou mu začíná bolest hlavy od oka, doma má hlavu obvázanou šátkem na piráta, migréna trvá obvykle 2dny. Vadí mu světlo, ale o rozmazaném vidění nemluví. Zjistili mu i zelený zákal. Pokud se to ještě zopakuje nebo bolest zesílí, oční bych navštívila.
Mohla by to byt migrena s aurou. Ja jsem migrenicka, boli me za jednim okem a pulka hlavy, ale rozmazane videni nemam. Kazdopadne, tak ci tak, radsi bych se nechala vysetrit - bez diagnozy tezko zvolit spravnou lecbu.
Děkuji vám všem za komentáře.Urcite kdyby se to opakovalo navštívím lékaře
Ahoj, ja nechci vubec strasit, ale tohle mela jedna znama, stale ji tvrdila, ze jde o migrenu a kdyz uz bolest byla opravdu silna, rozmazane videni atd, tak ji z magneticke rezonance zjistili roztrousenou sklerozu. Tak kdyby se ti to zhorsovalo, urco to res s lekarem.