Bolest hlavy a rozostřené vidění týden po porodu. Měl to někdo podobně?

9. lis 2021

Ahojte, vím že mi tu nikdo fundovaně neodpoví, ale zajímají mě vaše zkušenosti, jestli si tom třeba některá z vás prošla také. Od rána to tak nějak řeším s doktory a víceméně, nikdo mě nechce řešit a gynekolog bude až zítra, abych se ho aspoň zeptala po telefonu. Pak už mi zbývá jedine zpět do nemocnice (kde jsem rodila) na urgent. Prakticke se nevím proč, nechce nikam moc vypisovat zadanku.
Na netu čtu podobně hrůzy typu nádor na mozku atd.

Jde o to, že jsem týden po porodu. Porod byl sice rychlý, ale vyvolávání a ztratila jsem více krve a byl komplikovanější s revizi delohy, tak to třeba souvisí s ním. Boli mě průběžně hlava na temeni a za krkem a už 2 dny pozoruji zhoršené vidění, prostě hůře vidím a mám problém zaostřit, včera jsem se trochu motala. Jak pripita, což byl za volantem problem. Vím že bych asi měla pockat, že je to snad porodem a jsem krátce v šestinedělí. Jen mě zajímá, jestli jste měla některá něco podobného. Nebo mě zajímá i názor nějaké lékařky zde.

Předem díky za jakékoliv nazory.

evsi88
9. lis 2021

Ahoj, no já nevim, ale podle priznaku mi to snad přijde jako mozková prihoda🤷🏻‍♀️ Urcite bych si zajela do nemocnice

leymea
9. lis 2021

Jela bych do nemocnice.

sylvka
9. lis 2021

Pozor na preeklapsii,ojedinele se může objevit i po porodu .co tlak ?

autor
9. lis 2021

Tlak nevím. Toakomer doma nemám. Do toho mám změny nálad, agentura asi v šestinedělí je. Zajímavé že v porodnici tech 5 dní co jsem tam byla, jsem byla v pohodě. Já mám prostě hrůzu z nádorů na mozku, nevím proč jsem si to vsugerovala. Do nemocnice mužů až zítra.

autor
9. lis 2021

@evsi88 neděs mě, to bych přece byla už v bezvědomí

katule1990
9. lis 2021

Neměla jsi epidurál nebo spinální anestezií? Nemizí bolest vleže?

katule1990
9. lis 2021

Ještě mě napadá, jestli to třeba nemůže být nedostatkem železa kvůli té krevní ztrátě? Po porodu museli dělat krevní obraz, ale mě se třeba stalo, že mi zapomněli železo nasadit i přes hodně nízké hodnoty (taky jsem měla velkou krevní ztrátu a revizi dělohy). Určitě bych zašla k doktorovi, myslím, že to spíš bude nějak souviset s porodem než že by to byl nějaký nádor nebo tak.

autor
10. lis 2021

@katule1990 epidiral ne i když jsem ho chtěla. Měla jsem jen oxytocin do žíly. Pak mi pichali 3 dny injekce na redeni krve. Pojedu teďka do nemocnice, tam kde jsem byla, ale počítám s tím že mě opět pošlou do kytek. V leze mám bolesti taky.

lenkajan
10. lis 2021

Pro jistotu bych se určitě nechala vyšetřit lékařem, ale dle mé zkušenosti tělo po porodu a také během prvních měsíců dítěte vykazuje spoustu různých symptomů, které jsou způsobené hormonálními změnami, změnami v konstrukci těla vlivem těhotenství i porodu a také únavou. Zrovna bolest hlavy a rozostřené vidění tyto změny přinést můžou.

autor
10. lis 2021

Ahojte, tak jsem byla v nemocnici. Na píchli mě na EKG, udělali CT mozku, nakapali paralen, hořčík. Vše až na nejake hraniční hodnoty nálezu zánětu v těle ok. Vypadá to na krční pater a problémy po porodu. Mám si zařídit rehabilitace. Mám předepsáno hořčík a za týden si volat na výsledky krve ohledně toho jestli nemám třeba boleriozu (klíště jsem v srpnu měla). Na ocni jít mužů, ale takovato nahla změna souvisí spíše s něčím jiným, než že bych měla náhle dioptrie.

autor
10. lis 2021

Akorát městem hodně bílí hlava a mám pocit na zvraceni. Holky, myslíte ze CT mozku by odhalilo případně roztroušenou sklerózu, které se bojím?

autor
10. lis 2021

Mě teď *

danvitka
10. lis 2021

No...jako s tou roztroušenou je to běh na dlouhou trať. Já byla na magnetické a na nic se nepřišlo. I přes to mám jakoby ataky připomínající RS. Nikdo neví co to je ale spustilo se to po porodu. Cca 3 den po porodu první divné věci, ale to jsem to ještě netušila že mi to dá během dvou let ucelený alt různých atak. Jestli ti mohu do něco doporučit, tak hlavně uklidnit se a pořádně si odpočinout! Doplň vitamíny a klidně i kyselinu listovou. Ale ta hlava mě taky bolela jakoby vzadu nad temenem a měla jsem problémy s viděním jako bych byla úplně někde jinde než jsou ty lidi. A dvakrát se mi stalo že jsem neviděla na levé oko.

autor
10. lis 2021

@danvitka já mám právě to stejne. Mám strach, abych ji neměla. Bereš nějaké léky? Plus to mám o večeru horší a jakoby se motám.

autor
10. lis 2021

@danvitka a jaké jsi měla všechno příznaky prosím? Já jsem z toho úplně na prášky. Nechci skončit jako invalida.

danvitka
10. lis 2021

Neberu. Jelikož nemám nic diagnostikováno. Ale dostala jsem Pregamid na tu hlavu a na ruce a nohy (rozhodla jsem se nebrat, je to svinstvo) a pokavaď bych to nezvládala, mám si přijít pro antidepresiva 🤷‍♀️ dva roky lítání abych dostala něco akorát na útlum sebe sama...tak to ne. Rozhodla jsem se pro alternativní medicinu, změnu životního stylu a hlavně se smířila s tím, že to lepší nebude. České zdravotnictví nezajímáte dokud nejste v ohrožení života. Možná pár vyvolených se dostane k nějakému fajn lékaři, kterého jeho obor zajímá a snaží se v něm rozvíjet, ten na vás zkusí pár věcí, buď zaberou nebo ne. Je to nemoc nevyléčitelná a tak to je 😓

autor
10. lis 2021

@danvitka a hrozí že budete na vozíku?

danvitka
10. lis 2021

To nikdo říct nedokáže. Vrací se to samo, někdy čekaně a někdy nečekaně. Někdy méně, někdy hůře. Já měla nejdřív takové chřipkové stavy, jako bych měla horečku a přitom jsem jí neměla. Já jsem prostě věděla, že je něco špatně ale nikdo na mě nic neviděl. Pak začaly nevolnosti, bez zjevné příčiny. Pak brněla a bolela noha, pak ruka, pak druhá, pak záda, jazyk, brada, pak ta hlava a oči. Trochu depky, ale to spíš z toho že se prostě nic nevědělo a nikdo mi nechtěl pomoct. Hodně mi to vyvolávají hormony (porod, potrat). Pak Vánoce (asi dojetím). Dovolená (asi stresem). Nemoci. Nepřipouštím si zhoršení. Jednou jsem četla, že je to prostě opice (neoblíbená kamarádka), kterou táhnete všude s sebou. 🙊

danvitka
10. lis 2021

Ale ještě jsem chtěla napsat, že to nemusí být RS. Nejsem lékař. A existuje spoustu druhů i kombinací neurologických onemocnění. Je možné že to prostě je jenom krční páteř 😘 já také nemám přímo RS (zatím)

autor
10. lis 2021

@danvitka já tu vyloženě šílím. Mám z toho ztrach. Takováhle náhlá změna mi přijde prostě divná. Z Tita zavolám té neurologie, vypadala vcelku sympaticky, tak ji řeknu o svém strachu.

danvitka
10. lis 2021

Hlavně klid! A nečist diskuze a diagnozy 👍 jděte k lékaři pro jistotu a uvidíte.

autor
10. lis 2021

@danvitka děkuji moc, kdyžtak bych byla ráda, kdybych Vám mohla občas napsat soukrome, třeba pak i průběh, jsem, rada že mi tu na to někdo kdo má "asi" S tím zkušenosti, napsal, protože momentálně uvažují jako psychous a mám žen všeho značně pocuchane nervy.

fifinka2020
10. lis 2021

Ahoj, ja neco podobneho mela po obou porodech...ne teda nejak silene, ale poprve jsem byla na ocnim, ze me to zlobi a pry to muze byt rozhozene po porodu... casem to zmizelo. Ale bylo to spis mirne, jen neprijemne...

autor
10. lis 2021

@fifinka2020 také v to doufám. Jsem ochotna se i smířit s brylemi že vyfasuju, ani bych už nic nenamítala, jen ne prosim RS a podobne hrůzy. .

autor
10. lis 2021

@fifinka2020 a bolesti hlavy jsi měla?

evinahosta
11. lis 2021

Ahoj, me jeste napada - kojis? Ja po prvnim porodu mela spatjou techniku kojeni, zpetne kdyz si vzpomenu, tak jsem se silene hrbila a podsouvala to prso diteti v uplne nepohodlnych polohach, neznala jsem poucku “davej dite k prsu, ne prso k diteti”…a zhruba po prvnim tydnu kojeni me z toho zacala chytat krcni pater a bolela me hlava vzadu, plus teda ja “spatne videla”, ale to bylo z neskutecne unavy a nevyspani, protoze syn skoro nespal..tak teoreticky jestli by to u tebe nemohlo byt taky od krcni patere 🙂

autor
11. lis 2021

@evinahosta kojim ano. No hlava mě dneska neboli ale rozostřené vidění mám stále a k tomu se občas motám a jsem dezorientovana. Takže zítra volám znova na neurologii. Už jsem pomalu v těžké depresi, že mám možná opravdu RS

evinahosta
11. lis 2021

Treba to nebude RS, nehazela bych flintu do zita, muze to byt vazne jen od krcni patere, hormony, jak uz tu nekdo psal, tech telesnych zmen je v tehotenstvi a pak po porodu strasne moc … 😘 urcite informuj, co doktor a jak to vypada!

autor
11. lis 2021

@evinahosta děkuji, budu. Momentálně jsem že všeho jak prejeta a nemám vůbec už na nic náladu.

evinahosta
11. lis 2021

To chapu, jak jde o zdravi, taky se vzdycky zacnu zkoumat a myslet na nejhorsi…neboj, treba to bude fakt jen nejaka “prkotina” 😘 drzim palce!