Bolest chodidel - co nosit doma za obuv?

koolombina
24. kvě 2017

Vždy, když trávím delší dobu doma (teď už třetí týden v kuse kvůli neštovicím) mě začnou bolet plosky nohou. Chodím bosa, máme tvrdé podlahy. Nemám plochou nohu, naopak spíš chodím po vnější straně nohy. Bydlíme v bytě a snažím se chodit tiše. Přemýšlím, co nosit doma za obuv, abych tomu předešla. Nemá někdo podobný problém? Co nosíte doma za papuče?

kajalka
24. kvě 2017

A cvičíš? Nejlepší je bosky a přidat cviky. Ani chůze po vnější straně chodidla není dobrá.

blahova_andrea
24. kvě 2017

já chodím ráda bosky venku v terénu, ale doma mi to taky moc dobře dlouhodoběji nedělá. doma zásadně nějaké ty trošku tvarované pantofle a to mě pak nebolí nic 🙂

konidana
24. kvě 2017

Zdravotní kožené pantofle santé. Máme v bytě betonové podlahy a na tom jen tenké lino a děti koberec. Venku často bosa, ale doma mám radši boty🙂

pavla140
24. kvě 2017

Potřebuješ ortopedické vložky na míru od ortopeda. Měla jsem stejný problém a zjistil mi podélně i příčně plochou nohu. Když chodím málo, je jedno jaké boty mám ale když chodím víc, musím si dát do bot ty ortopedické vložky, jinak bych to nevydržela. V létě chodím hodně bosky.

koolombina
autor
24. kvě 2017

Moc díky za názory, taky jsem se dogooglovala k příčně ploché noze, to bude asi můj problém. Zkusím kožené pantofle.

pavla140
25. kvě 2017

@koolombina
Potřebuješ vložky na míru s boulemi od ortopeda. První týden boule tlačí, než si na to člověk zvykne. Dětem jsem je taky nechala udělat, zdědili po mě vadu. Ono to není jen problém chodidel, ovlivňuje to postavení celého těla, pak často bolí kolena, kyčle, záda. Bosky chodit jen po měkkém povrchu - koberec, písek, tráva, jinak nosit boty.

marcihandr
25. kvě 2017

Na to jsou dobré pantofle, ale jinak bych ti spíš doporučila doma mít koberce a chodit bosá, to je asi nejpohodlnější a nohám tak nejlíp pomůžeš 😉

zolmina
9. dub 2020

Bolely mě také chodidla, jak doma tak i v práci hlavně když jsem dlouho stála.Zašla jsem k ortopedovi,řekl že mám ploché nohy .Doporučil mě dynamické stélky do bot ,které jsou dělané podle dynamického skenu. Každé chodidlo se dělá zvlášť.Jsem spokojená hodně se mi ulevil i záda mě přestaly bolet.Pavlína