Po prvním těhu (nyní 2 roky) jsem začala hodně trpět na bedra. Časté ústřely a ostrá, bodavá bolest pokaždé na stejném místě vlevo... Řešeno už v létě, rehabilitace nepomohly. Cvičím dechové cviky, snažím si hlídat držení těla a při cvičení se zpevnit. Problémy jsou mnohem menší, před tím i 4x do týdne, ale jsou stále. Začala jsem to řešit léky na bolest, ať můžu fungovat a nejsem 3 dny nepoužitelná...
Teď k mému dotazu... Ráda bych druhé dítě, ale bojím se jak by probíhalo těhu vzhledem k mým obtížím. Má někdo podobné zkušenosti a uměl by mi poradit? Děkuji
@revmelin ani ne, mě kvůli té rozdílné délce nohou na tvrdo pomohla až Dornova metoda a tu dělají maséři. Fyzio mi rovnala dvakrát kostrč a ukázala pár cviků na posílení pánevního dna. Břicho tě dole nebolí? Já teda cvičím i teď párkrát do týdne, ale spíš jen takový to protahování.
Ahoj, měla jsem a mám tytéž problémy... akorát děti už mám dvě :D Posiluj pánevní dno, nauč své dítko maximální samostatnosti: židlička k umyvadlu, k záchodu, rostoucí židlička ke stolu, z vany a do vany jen přidržovat, netahat ven/dovnitř (protiskluzová podložka do vany samozřejmostí), kočár, autosedačka všechno ať zvládá vlézt vylézt samo, příp. s oporou a minimalizovat nošení. Ta samostatnost staršího se ti milionkrát vrátí v těhotenství a po porodu. Jinak, najdi si fyzioterapeutku, která bude ochotná s tebou pracovat i v těhotenství. Mě to zachránilo záda, i když ve dvacátém týdnu jsem se blokádě nevyhnula, popracovala se mnou, zatejpovala a doporučila další cviky.
@revmelin já jsem v těhotenství hodně šátkovala. Koupila jsem si krátký šátek, který mám teď nachystaný na nošení miminka na zádech a podvazovala jsem si břicho. Byla to velká úleva. Když mě to chytlo a bolelo hodně, tak jsem si na bedra lepila nahřívací náplasti. Plus jsem byla párkrát u fyzio. Vystřelovala mi bolest od beder přes zadek, kyčel až do půlky stehna, tak s tím mě párkrát pomohla a trošku mi to rozmasírovala. A večer mi jezdil partner po zádech tím míčkem s bodlinami. Můj problém je kýla a slabý střed těla, proto ty bolesti. Děti mám od sebe 2 a čtvrt roku. Paradoxně mě to nejvíc bolelo v druhém trimestru, ve třetím už jsem ani břicho nevázála a bolesti jsem neměla. Teda krom bolesti sspodku když se malá přesunula do pánve a častých poslíčků. Ale druhý trimestr byl v tomhle nejhorší.
@foxietrixie to mi říkali na rehabilitacích taky. Jenže malá je nosicí dítě. Používám nosítko a šátek když je krize. Používám ho málo a na krátko, vzhledem k zadům, ale úplně malou odstavit nemůžu. Teď má poslední měsíc nosicí období, před tím jsem snad 2 měsíce nenosila vůbec... Snažím se jí poponášet co nejméně, ale často je mnohem rychlejší ji vzít a udělat než ji nahánět a přemlouvat (je dost tvrdohlavá). @cherie24 Jinak používám nahřívací mast, polštářky, máme nahřívací dečku, mám těhu pas a když je nejhůř využívám ho na zpevnění. Jenže bolí mě to i tak 😔
@te_reza břicho ne. Nesmím vůbec spát na břichu nebo na zádech, to je pak jasné, že se ráno nezvednu 😩 madrace máme nové. Když spím na zádech tak se ráno vzbudím se ztuhlými žeberními svaly, ale během chvíle to klesne do beder a začne mi vystřelovat ostrá bolest vpravo a tím končím. Když je to hodně tak mám kolikrát problem i stát déle jak 2,3 minuty. 😔
@revmelin jo já to chápu, moje druhé je taky nosící...když to jde, přehazuju na manžela :p Ale prdelka má teprve rok a půl. U staršího mě pomohlo, že miloval odrážedlo i kočár, tak poponášet jsem nemusela. Jinak, zkus spíš krosničku než nošení na břiše, protože to je prostě nejhorší na ta bedra
@foxietrixie k vůli toho vážu na záda. Vepředu jen když vím, že budu uspávat a bude to krátké. Snažím se zpevnit a třeba si sednout. Jenže cácora miluje usínání na balóně. Naštěstí v 90% usíná sama v postýlce 🙂
@foxietrixie jinak na ven mám kočárek, to bych s nosítkem nedala. Max ho beru s sebou když jdeme pěšky na krátkou procházku, ať mám pojistku... Protože nést 10kg na rukou je mazec 😀
Přesně tohle mi zpříjemňovalo celý rodičák. Tři roky na prášcích, kdy jsem lezla po zdi. Nedovedu si představit to mít znovu. Je důležité najít příčinu, z čeho ti řekli, že to máš?