zdravím všechny co se potýkali nebo potýkají s podobným problémem..:( v pondělí 10.8. mi na pohotovosti vytrhli zub, respektive zbytek zubu, který tam po rozpadu zubu zůstal.. udelal se zánět, takze nic jineho uz delat neslo :/ trhani bylo za 10 minut hotové i s injekci👍 ale ta bolest co zacla hned jak jsem vyšla z ordinace, sileny, 2 dny unavujici bolesti, nemohla jsem nic.. sla jsem ke svojí zubařce, která mi díru po extrakcí prostouchla a usoudila ze je tam infekce, takze dala dřeň, nasadila ATB Klacid, prvni 3 dávky s rozestupem 8 hodin, a pak už klasicky po 12 hodinách..dalsi den (ctvrtek) jsem sla na vymenu drenu a tim to pro pani zubarku nejspis skoncilo, protoze objednala az na září ja jiny bolavy zub..ted´ je patek brzo rano a bolest ne a ne ustoupit, vzdy zmizí na hodinku 2, a pak bum a zase znova..:( jim měkkou stravu, nevyplachuji, leduji a vyhýbám se sluníčku, a furt zadna známka zlepseni, cpu do sebe ibalgin rapid, to vzdy zabere, ale dlouhodobě to nevidim jako řešení, poraďte holky prosim :( a omlouvam se za dlouhé cteni 😀 bývala bych to napsala více ctive, ale fakt to ted boli 😀
@dixiee0110 ja si vyplachovala salveji, je to hnus, ale po asi 2-3 dnech ten zanet zacal ustupovat. Strikala jsem to tam x krat denne, i na tu vat.tycinku to davala a potom vycistit tu ranu. Ja musela na vytrzeni zubu v tezkym zanetu 1 den pred odletem na mesicni dovolenou, takze parada
@dixiee0110 jedna výměna drenu je málo. Jinak,kup si propolis ústní vodu ve spreji,dost pomáhá na jakýkoliv infekt v dutině ústní. Bolest nějakou dobu ještě bude,zánět utlacoval nervy. Já jsem po vytrzeni 7 dva měsíce a stále prochazim léčbou,měla jsem chyceny i pant a šlo to do ucha.
@fyii dekuji, urcite vyzkoušim, jen jsem se bala toho vyplachovani
@amazonkajanik jee to si si dala vid :( asi vyzkousim, uz jsem fakt zoufalá, diky za prispevek😌
@dixiee0110 já jsem teď v podobné situaci, po vytržení zubu zánět, cistili mi to během týdne a půl asi čtyřikrát. Ono i tím, že ty antibiotika si nezačala užívat hned po vytržení (já také ne), tak trvá i delší dobu než zaberou. Já teda nemám pokoj ani po dvou týdnech, za prvé jsem se osypala po atb, za druhé se bolest vrátila, jelikož se mi odloučilo jakési lůžko či co, teď čekám jestli se to nějak samo uzavře nebo budu muset po neděli ještě naklusat k doktorce.
@dixiee0110 no,horší je vychytat správně léky. Doktor mi dal nějaký UNO a on je to diclofenak,který těžce snáším. Lidi s vředy ho nesmí a doktor na to u mě jaksi zapomněl. Plus ještě musím pro další atb,byli jsme na dovce a to nemělo cenu je brát a být zalezla v chalupě. Ale jen blbé zivnuti bolí,ucho musím mazat framykoinem,aby se nevytvořila boule plná hnisu. A za tohle všechno můžu poděkovat jedné zubařce. Byli jsme šťastní,že jsme někoho sehnali...hm,chlap nemá už 2 zuby a další se zachraňují,já ten jeden...😟
@travnulee tak ty si taky užíváš svoje 😟
@amazonkajanik tak já vždycky říkám, že v prvé řadě moje chyba, že jsem si zub zkazila, ale také jsem měnila doktorku, ale už bylo pozdě, navíc se vše zdrželo kvuli koronaviru. Prostě se sešlo vice blbych faktorů dohromady.
@travnulee jo,korona udělala hodně. My nemohli v novém bydlišti sehnat zubařku a kdyz už,tak ten typ,co nedělá rtg. Když jsem k ní přišla,že mi špatně doléhá plomba a chytá se pod ní jídlo,vyhnala mě na dent.hygienu,že mám zánět dásní. Ano,ten byl i paradentoza,ale pod tou plombou byl opravdu kaz,který mi na pohotovosti po umrtvení doktor odvrtal (byla jsem v 7.měsíci). Ona měla udělat zbytek. Šla do toho bez umrtvení,kluk mi v břiše řádil,mě bylo zle. Udělala tam cement,který nemohla nová zubařka odvrtat a po rtg zjistila,že je tam vacek a zub už nelze zachránit 😟
@amazonkajanik u mě to to začínalo podobně, problém pod hodně starou plombou...no každopádně jsem poučení pro své děti...od té doby, co s tím zubem neustále běham po doktorech, tak se syn sám hlásí o čištění zubů, snad mu to vydrží. Protože jediná záruka zdravých zubů je, si je prostě nezkazit. Což pokud bude syn geneticky po mně, bude si je muset fakt důsledně čistit.
@travnulee mužský to má obdobně. Hrozně se zubaře bál,ale po tom,co za utrpení měl od zubů,se okamžitě při mírném náznaku objednává. Dokonce dal poslední vrtání i bez injekce 😂(i když,z těch má taky hrůzu)
mě nevadí vrtání,atd ale zjistila jsem,že jsem od porodu nějaká cíťa , naštěstí mám teď super zubařku a navíc,nechce za kanalky tisíce,ale pár stovek 😊
@amazonkajanik Ahoj, můžu se zeptat, jak se tenkrát zjistilo, že máš chycený pant? Mě zub trhali 2.12.2022 a od té doby dvakrát zánět a pokaždé ATB na chvíli pomohli. Podle doktora, už to musí být dobré. Ale je to tři dny, co mám zase hrozný bolesti a střílí mi to do ucha. Ale doktor nemá prý na kontrolu čas a mám vydržet do pátku.🙈A jak dlouho u tebe trvala léčba?
@maja2021 když jsem nemohla otevřít pořádně pusu ani na blbé sousto, doktorka tedy tvrdila, že to může být i namožené, jelikož ošetření nějakou dobu trvalo. Zánět byl spíše přímo pod sedmičkou, ale jelikož se mi dělává cysta za uchem,tak se to spojilo. Než bolesti odezněly, trvalo to snad čtvrt roku, do té doby na Aulinu. A v srpnu mě pichnul vosik do krku a trefil trojklanný nerv, tak se to zas spustilo, včetně pálení v uchu až do spánku 😣
@amazonkajanik Aha, tak to jo,děkuji. No já už asi konečně vím, proč to pořád bolí. Tři měsíce mi opakují, že už tam nic být nemůže. Tak jsem si zašla na RTG jako samoplátce a ejhle oválný útvar pod vytrženým zubem, který zasahuje až do nervu, vypadá to na cystu.
@maja2021 no,tak to je blbý, že tě odbývali a nakonec svou neústupností jsi dokázala, že tam problém opravdu je
@dixiee0110 mě po vytržení to pobolivalo cca dva týdny, první týden nejhorší.