Ahoj holky,
nečekám diagnózu, ale zajímají mě Vaše zkušenosti, jestli jste se s tím některá třeba nesetkala. (k doktorce i na krev jsem objednaná)
Před pár týdny jsem se z ničeho nic ráno vzbudila s bolestí v palci u nohy - asi v kloubu(?). Tři dny to bylo dost intenzivní, bolest mě budila i v noci, palec oteklý, jinak na pohled nic atypického. Po třech dnech se to rychle zlepšovalo, tak jsem to nějak neřešila a od včerejška zase. Otok a bolest. Úraz jsem neměla, nehet mám v pohodě (nezarůstá, nic), nic jsem si nevrazila, nic mě nekouslo.
Když hledám na googlu (já vím, raději nehledat🙈), tak na mě vyskakují takovéto příznaky u DNY, sice nemám typický profil pacienta se dnou (starší muži), ale to samozřejmě nic neznamená. No uvidím po vyšetření z krve.
Jím docela zdravě (žádný alkohol, tmavé maso střídmě, atd., hřeším teda sladkostmi, ale jinak docela ok)
Napadá někoho z Vás něco, máte zkušenosti??
Díky!
@kocvarovas Díky, to by mě ani nenapadlo...to byly uzavřené boty?? Já totiž teď pořád chodím v páskových sandálkách a na palec to nikde netlačí, tak nevím...
Jen k tomu hřešení sladkostmi.. u dny je nejhorší čokoláda. Je mnohem horší než vnitřnosti nebo maso.
Mne tenkrát začal bolet palec u nohy a opuchnul , ze strany palce. A byl to podle pana doktora zánět kloubu.
To bude dna
Také mě napadlo, že je to dna. Jestli máš ráda bylinky, tak je na dnu dobrá bršlice kozí noha. Je to obyčejný plevel, co roste na zahrádkách. Občas ji trhám do polívky nebo na brambory. Podrobnější info tady https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st...
Mně to takto dělaly boty.. Nijak mě netlačily, puchýře nedělaly, palec bolel. Jakmile jsem je na pár dní vyměnila, přestalo to a začalo zase až s nima.. Tak jsem taky zjistila, z čeho palec bolí. Myslela jsem si, že mi roste kostka, máme to v rodině a ono ne..