Zdravím. Dokázal by někdo poradit? Ráno mě bodla vosa do dlaně. Celá dlaň mi natekla a nemohla jsem moc hýbat prsty. Dlaň jsem okamžitě namočila do studené vody a udělala jsem si octový zábal. Už dlaň nateklou nemám a už i prsty mohu hýbat normálně. Ale dlaň mě pořád bolí ( bodavá bolest a svědění zároveň) a bolí mě i prsty ( slabší tupá bolest ). Odpoledne jsem zkoušela cibuli i různé chladivé gely ale bolest pořád trvá. Nemá někdo nějaké rady co by mohlo pomoct? Mám doma 9 měsíční dceru a bojím se jí vzít abych jí třeba nepustila. Alergická bych být neměla. V minulosti už mě bodla vosa několikrát ale nikdy mi nic nebylo a bolest byla za chvíli pryč. Za případné tipy , rady nebo i zkušenosti moc děkuji
Cokoliv na alergii, Claritine, Zodac, Dithiaden, Fenistil..
Ledovat, elevovat, antihistaminika, event. Ibuprofen
Od vosy bezne boli stipanec 2 dny az tyden. Zejmena kdyz kousne po delsi dobe, po roce nebo po vic. Kdyz mne pak kousla treba za mesic tak to bylo mnohem lepsi
@katerinanell vzít si Zodac, natřít místo fenistil krémem..
@katerinanell Taky radim léky na alergii, při zhoršení otoku doktor. Mne stipla před par lety vosa do prstu na ruce, během dne otekla celá dlaň, bolela mě celá ruka a po par dnech i na hrudi. Nakonec jsem skončila na pohotovosti, otok nesplaskl a musela sem dostat injekci + brát zvýšené množství léku proti alergii.
Zdravím. Všem moc děkuji. Byla to alergická reakce. Nikdy mi nic nebylo ale prý záleží i na tom kde ta vosa seděla před tím než mě píchla apod. Na Vaše rady jsem si vzala Zodac a mazala jsem Fenistilem a už je to zase dobré. 😇
@katerinanell vzít si zyrtec nebo něco na alergii a na bolest paralen nebo ibalgin.