Nemáte taky někdo po covidu problém s pamětí? My měli covid v únoru. Potom mě trošku trápilo zapomínání, ale ještě to šlo, po nějaké době se to srovnalo. Ale teď už cca měsíc mi hlava fakt blbne. Manžel nebo rodiče mi něco říkají, ale během krátké doby, klidně během dvou minut o tom nevím. Zapomenu že jsem vyprala/pověsila prádlo. Už se mi stalo i to, že jsem si vzala prášek, zapila ho, a hned jsem ale přemýšlela jestli jsem si ho vzala, nebo se jen napila. Dlouho musím přemýšlet, abych si vzpoměla co jsme vařili minulý den. A dělá mi silné problémy vzpomenout si na některá běžná slova. Chci něco říct, vím co, ale nemůžu si vybavit to správné slovo. Kdyby to bylo občas tak OK, jenže to je teď pořád. A ještě mi poslední dva tři dny pořád něco padá z rukou. Např. držela jsem v jedné ruce kafe, ve druhé mobil. A z ničeho nic mi mobil vypadnul, a kafe se rozlilo. Připadám si už jak blbec 😒
Ano, já problémy s pamětí měla. Nevybavovala se mi slova (což pro člověka živícího se jazykem bylo tristní), byla jsem jako akvarijní rybička, někdo mi něco řekl, já se otočila a nevěděla nic. Trvalo to asi měsíc. Pomohlo mi překonat to silou: prostě jsem sedla k práci, šlo to pomaleji, ale nakonec to naskočilo.
Spíš v noci dobře? To jsem neměla po covidu, ale po porodu s prvním synem. Brácha mi něco říkal a ani jsem se nedokázala soustředit na tu jednu větu. Když se zeptal, nemohla jsem odpovědět. Mluvila jsem s manželem a nepamatovala si to. Zapomínání, nešikovnost taky...Děs. Prostě úplně mimo. Dospala jsem se a bylo po problému. Pak jsem to zažila ještě jednou, když jsem si toho naložila mnohem víc, než jsem zvládala. Pokaždé z vyčerpání a únavy. Jinak bych to určitě řešila přes doktora, když už to není v normě. Vůbec to nemusí souviset s covidem, ale s jinou nemocí.
Mela jsem to po prvni mateřské (ne po covidu). Spojené s migrenami. Neurolozka mi nasadila magnesium a tebokan (potravinové doplnky, nikoli leky) a zas se to spravilo.
@verka86 To nevím, ještě si říkám jestli to nemůžu mít ze stresu...🤔
@bohumilakupkova Většinou spím dobře. Ještě si říkám jestli to nemůžu mít od nervů, poslední dobou mám jen samý stres.
Ano,mam to taky po covidu a očkováni 🤨.Je to strašný a nejhorsi je uplne temno,ze vim,ze si proste nevzpomenu 😵💫.
Z rukou mi teda zatim nic nepada, ale pamet a zrak( nebo i pocitani) se mi zhorsili dost. U me to je asi vic pricin zaroven ( loni pobyt v nemocnici a silne leky- tam to zacalo), par mesicu na to jsem mela covid a ted mam 40 na krku plus stres z valky a nespavost. Jsem uplne mimo a citim se na 60.
@barumrallyebum To mi povídej, taky se cítím jak důchodce. A zrak mám taky na houby 😒 Buď ráda že ti nepadá ještě nic z ruky, člověka fakt vytočí když ti něco spadne,ohneš se pro to, a jen co se narovnáš tak ti to spadne znova. To pak už řvu na celý barák že se na to můžu vys*** 😄
Nevím kolik ti je, ale zašla bych s tím k doktorovi. Může to být “jen” stres a roztěkanost, ale i něco jiného.
@klokanka31 jee, to já mám normálně :D. Jsem takové roztržité trdlo, mluvím s kamarádkou a najednou mi vyletí mobil z ruky, spadne mi sklenička. Jdu do ledničky, nevím pro co, jdu do obýváku pro něco a dva kroky a nevím. Nebo si nemohu vzpomenout na slova, například nedávno slovo roztrhaný :D. Nebo dumám nad barvou, nevzpomenu si na film co jsem viděla třeba den předem :D.
A behem těhotenství a ve stresu to semnou je úplně 🤣. Ono to má i svůj nazev..
Jinak docházim na neurologií skrze migrén a vše ok, takže z téhle stránky dobrý.
@crejzy 34. Asi si v lednu skočím k doktorovi pokud se to nezlepší.
@tasimia Tak aspoň v tom nejsem sama 😃 Já takhle "blbla" po mimoděložním (asi z narkózy), ale nebyl to teda takový fičák jak teď.
@klokanka31 může to být ze stresu. Já to tedy v určité míře mám odjakživa, ale v náročných či stresových obdobích se to vždy hodně zhorší. Tělo prostě nepodstané věci vypíná...
Ano, rok a půl. Zapomínám, cítím se hloupá, díry v paměti, špatně píši najednou, pletu b-d, vadí mi to hlavně v práci. Odevzdám třeba práci, další den se jdu zeptat šéfa, jestli mám podklady odevzdat, normální díra. Teď jsem například lamentovala, že musím přeskládat mrazák, abych tam nacpala pečivo - manžel mi říkal, ať to dám na balkon před hodinou. Jsem z toho nešťastná.
stres může udělat hodně velkou neplechu... moje mamka z velkého stresu z rekonstrukce bytu dopadla tak, že měla jednodenní výpadek, normální black out....skoro to vypadalo na mrtvičku, mluvila z cesty, byla mimo a vůbec nic si nepamatovala, ten den mi volala snad 100x, aby mi řekla, že je v nemocnici a neví proč, protože si nepamatovala, že se mnou dvě minuty předtím mluvila...druhý den normálně naskočila a ze všech možných vyšetření, co jí dělali, nezjistili nic, ani tu mrtvičku...
...pro klid duše, bych zašla na neurologii...
@klokanka31 Měla jsem covid v únoru a jo, přesně tohle se mi občas ještě stane. Kolem těch par měsíců po se mi to stávalo hodně, hlavou uplnej mimoň. Už je to lepší, ale žádná sláva
@klokanka31 a musí to být nutně po covidu? Já bych asi zkusila neurologa 🤔 anebo zašla za praktickým lékařem, určitě bych s tím ale něco dělala