Ahoj holky,prosim o radu.Manžel má celiakii a tak se pomalu pokouším něco vytvářet.Ale přijde mi,že pečivo nekyne,tak jako s normální moukou.Je jich třeba více druhů?Protože když chci upéct nějakou buchtu,tak mám v receptu polohrubou a nevim jestli tam můžu dát tu bezlepkovou.To samé třeba knedlíky,tam dávám hrubou a nevim jestli mi to s bezlepkovou bude držet :( Doktorka všechno potřebné řekla manželovi,ale ten mi samozřejmě nic moc neřekl,takže v tom docela tápu.Můžu dělat jídla klasická co dělám a jen pozměnit mouku?Děkuji za rady 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-choroby-... Na slovenskym Koníku je tahle obrovská diskuze, tak kdyžtak nakoukněte. Mohla by vám pomoct.
ahoj, u nás v Plzni je super bezlepkový obchod, kde seženeš mouky jak na pečení sladkého, tak směsi na knedlíky, chleby a podobně, na tomto eshopu je prakticky podobný sortiment, se dá najít hromada bezlepkových věcí, komunikace je taky super https://www.zajicivkrabici.cz/eshop/kategorie/m.... Dobré recepty jsou třeba tady http://www.bez-psenice.cz/recepty/ a nebo tady http://www.celiakia.sk/bezlepkove-recepty. Třeba klasický hrnkový perník dělám s pohankovou moukou, upeče se to bez problémů a ta pohanková mouka v tom dobře chutná (má typickou chuť, ze začátku si na ni asi člověk musí zvyknout), omáčku zahuštuju bezlepkovou moukou značky Schär (má žlutý obal s palačinkou), palačinky dělám také z ní, jen je potřeba ji do všeho vmíchat pomalu a postupně, ráda hrudkovatí. U některých věcí se dá mouka vyměnit za bezlepkovou mouku, ale chce to zkoušet a časem zjistíš, co z jaké mouky jde, držím palce 🙂