Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda je tady některá, kt má za sebou odstranění dělohy i obou vaječníků?
Moji mamku to čeká a zajímá nás, zda berete nějaké hormony.
Mamka se ptala lékařky, jak se řeší po odstranění dělohy takové ty návaly horka a citové rozladění jako bývá v přechodu a Dr jí řekla, že to je práce pro psychologa, ne gynekologa.
Mamce je 50 let. Díky
moje mamka bere, právě kvůli těm návalům a taky tvrdí,že začala přibírat
a něco alternativního? nějaké byliny? 😉
jinak obecně na hormony pomáhá cvičení, např. hormonální jóga 😉
a samozřejmě zdravý jídelníček, pro ženy je např. dobrá sója kvůli fytoestrogenům
Moje mamka měla jakou si tabletku co jí dr zavedl do břicha a ona se postupně uvolňovala do těla. Dával jí to jednou za rok. Měla operaci přesně v 45letech, teď jí je 59 a už pár let nic nebere.
Maminka se odstraněním vaječníků dostane do přechodu. Tudíž by nějaká léčba mohla být na místě. Někomu stačí bylinky, jinému nějaká podpůrná hormonální terapie atp...moje mamka ( přirozený přechod ) bere Citalec- to je antidepresivum- měla hrozné návaly a pomohlo jí to...tak jestli ta dr nemyslela něco takového...
@sinorina Záleží, z jakého důvodu jí budou dělohu a vaječníky odstraňovat - pokud je to z důvodu případného rakovinného bujení, pak hormony bych asi vůbec nebrala v úvahu, protože problém se pak může velmi rychle vrátit buď v místě operace nebo třeba v prsou.
Existují bylinné preparáty (Sarapis apod.) - zkusila bych je nasadit už teď a pak v nich pokračovat. Citalex ev. Cipralex může také pomoct.
Moje kamarádka na odstranění dělohy a vaječníků byla před 3lety, též jí bylo 50let a hormony žádné nebrala, nicméně ji naštěstí žádné takové neúnosné stavy nepotkaly, jen občas jakýsi náznak, ale jinak vše v naprostém pořádku a bez problémů, hormony ani nebyly třeba. Natož psycholog či jiná pomoc.