Na zubni pohotovosti bylo skoro 50 lidi, tak jsem to vzdala. Boli me zub, ktery je uz nejakou dobu rozbity a bude se na nej delat korunka, ale moje zubarka mi nechtela v tehotenstvi delat RTG. Mel by mit snad vycistene kanalky, takze mozna boli nejaky zanet pod nim?? Slivovice s hrebickem nepomohla, mam uvarenou salvej na kloktani, co dal? Paralen pomaha, ale kojim tak v nem nechci byt nalozena nonstop az do ledna. I kdyz i to je moznost...
Co zkusit vyplachovat Corsodylem? Mně teda pomáhal, ale nevim jestli pomůže i na to, když je pod zubem nějaký zánět :-/
Asi bych sla znovu na pohotovost znovu, nez trpet ... me pomohla nejaka vodicka cerveno hneda z lekarny. Na kloktani. Drzim ti palce. Ja si timhle odkladani udelala z malyho problemu dost velkej, mela jsem i zanet nervu a slo to az do dasni, skoro do ucha... nic moc.
Me osobně v těhotenství straně moc pomohla klasická francovka a v ní naložený hřebíček. A to ze jsem bolestí zubů trpěla skoro celé těhotenství a taky jsem vyzkoušela vše ale tohle se mi osvědčilo nejvíce
@rheesa A máš kolem hrotu kořene otok? Nepomůže nic jiného, než otevření zubu a jeho kanálků, popřípadě malý řez. Neboj nebolí to. Jeď na pohotovost, je to lepší než se trápit.
@rheesa mě pomohl tvaroh na lžíci a přiložit na zub, držet co nejdéle. Vytahuje to zánět, a opakovat 🙂 mě to opravdu pomohlo hodně, bohužel jsem o zub stejně o několik let později přišla 😀🤦♀️
Mě trošku ulevil odvar z hřebíčku a tím jsem si vyplachovala pusu... nicméně i tak jsem se vydala na pohotovost, protože mě zub bolel tak, že mi už tabletky nezabírály a měla jsem pocit, že mi upadne hlava. Také jsem měla rozdělany zub, zubařka mi do něj vyvrtala malou dírku, aby mohl vytect ten humus a měla jsem chladit. Doma se mi hodně ulevilo a za dva dny jsem šla k své zubařce. Za mě je bolest zubů snad nejhorší, takže pokud tam máte zánět nic jiného než pohotovost Vám nepomůže... hodně štěstí a brzkou úlevu 🙂
Propolis. A pouhé proplachování šalvějí lze i při kojení. Já měla angínu a plně kojila, kloktala jsem šalvěj a kojila ještě rok.
Bez na pohotovost proboha! Nebo chces dostat infekci do krevniho obehu?
Jestli jsi těhotná tak šalvěj ne.
@amaliekvidova Praveze otok nemam, cerveny to neni, dasen citliva taky ne, teplotu nemam... Takze si myslim ze zanet tam nemam a podle me jsou to proste ty odhaleny nervy, zrejme ty kanalky vycisteny nemam.
@zelenaesmolda Samozrejme ze nechci, proto jsem taky nechala doma dva prcky s tatinkem co nema prsa a sla tam, ale stravila bych tam nejspis noc, to tu noc radsi stravim doma za pomoci tech babskych rad...
@rheesa no tak ty babske rady ti pripadny zanet fakt nevyleci a nakoneci si v te nemocnici polezis jeste dyl
@zelenaesmolda Vypada to ze se to lepsi, tak snad se podari prezit do ledna do navstevy moji zubarky 😊. Na pohotovost jsem dneska volala a furt stejnej natresk, nevim co ti lidi blbnou s tema zubama
@rheesa ja ti nechci kazit radost ale treba u vztekliny se v poslednim stadiu nemoci taky pacientovi udela lip... :D
@zelenaesmolda Tak vzteklinu snad nemam 😂😂😂
@rheesa to se teprv uvidi jestli mi odpovis,pokud ano tak to vzteklina nebyla :D
@zelenaesmolda nebyla 😁
@rheesa tak to jsem rada kvuli tobe,ze nebudes mit pred smrti pusu plnou psich chlupu protoze nejsi vztekla tak zadneho nerafnes :D
To se divim ze ti nechtela udelat rtg. Vzdyt stačí prehodit pres brisko ten plášť. Jsem ve 39 tt a byla jsem v pondeli u zubarky, ktera me prikryla a udelala rtg.
Na bolest - jakesi umrtvovadlo je dobry Kamistad. Je na infekce dasni a sliznice dutiny ustni, pri otlacich apod. Kdyz se ti podari ho nanest na jazyk nebo koutek, mas ho umrtveny jako po injekci od zubarky 😁. Tak snad ti pomuze.
Ale jak radi i makronka222, zasla bych na pohotovost. Lepsi je to tam vydrzet nez mit potom zanet okostnice. To je potom bolest. Celou noc jsem tenkrat probrecela zoufalstvim. Nehlede na to ze potom mi na pohotovosti ani nedokazali ten zub kvuli velkemu zanetu dostatecne umrtvit a trhali mi ho "zaživa". Nebo spis mi ulomili jen cast. Nakonec jsem skoncila na chirurgicko zubni ambulanci v praze kde mi pichli injekci znovu, rozrizli dasen a vycistili. Nastesti ale bezbolestne. Skoncila jsem se 4 stehy a antibiotiky. Ale ta uleva od bolesti byla k nezaplaceni 😥
@jitule1984 diky, ta diskuze uz je vic jak mesic stara a neaktualni 😂
@rheesa šalvěj zastavuje kojení. Tak bacha.