Ataky a úzkosti, jak účinkuje Fluzak?

janinkadaliborek
16. črc 2023

Ahoj chci se zeptat je tady někdo kdo bere Fluzak a jak mu zabírá? Já ho beru už 1 měsíc a 2 týdny ale zatím žádný efekt se nedostavil myslím tím zlepšení. Stále mám ataky .vectvrtek 13.7.2023 jsem byla na kontrole u své psychiatričky. Říkala jsem jí že mi je hůř, ale řekla mi že musím vydržet ještě. Na kontrolu jdu zase 22.8.2023. tak jsem zvědavá co mi řekne. Myslíte že , se to po těch 2 měsících už upraví? Už mě to úplně unavuje stále být v atakách.

barmil
16. črc 2023

@janinkadaliborek trvá, než to najede a zabere. Není to ze dne na den. Počítej tak 6tydnu, dva mesice a ano, na začátku může dojít k zhoršení.

janinkadaliborek
autor
16. črc 2023

@barmil Moc děkuji za info. Kdysi jsem brala asentru ta mi sedla hnedka. Ale ten Fluzak to je zahul. Přišla jsem na to že nemůžu kávu vyvolává mi ataky. Tak jsem jí přestala pít a je mi líp. No líp jsem více v pohodě. Ale musím vydržet. Vždycky si říkám že to dám že bude líp. A to mě vždycky trošku nakopne. Jinak mám k tomu nechuť k jídlu. Ale na noc beru mirtazapin jeden a Rivotril 0,5 mg 1 taky na noc. A to mi udělá úplně dobře. Taky to tak máte? Vy taky berete Fluzak?

lilian2111
16. črc 2023

Mě trvalo tak 3 měsíce po nasazení léků než jsem si řekla, že je mi fakt lip. Teď je beru rok a půl roku už pracuju, ataky žádné a je mi fajn 🙂

lenkalubina
16. črc 2023

Proč jste přestala brát asentru? Jen mě to zajímá...já ji beru už 15 let

janinkadaliborek
autor
17. črc 2023

@lenkalubina přestala mi zabírat tak mi psychiatrička napsala Fluzak

janinkadaliborek
autor
18. črc 2023

Ahoj holky. Musím se pochlubit malinkým krůčkem . Už, 2 dny jsem neměla ataku. Že, by už začal zabírat konečně ten Fluzak? Ale stále mám ještě takový divný pocit. Přestala jsem pít kávu a je mi líp trošku. Ale s tím jídlem tak to se musím nutit. Máte to taky tak?

lilian2111
18. črc 2023

@janinkadaliborek Při nasazení a celkově když mi nebylo psychicky dobře jsem do sebe dostala třeba půlku toustu, suchýho 😬 pak se postupně začala ta chuť k jídlu vracet. Bude lépe uvidíš. Jinak já přestala pít kafe, kouřit, jinak mi to obojí ty ataky “podporovalo”.

janinkadaliborek
autor
18. črc 2023

@lilian2111 Dneska jsem už snědla celý oběd 👍. No a potom jak jsem přišla z města domů už jsem pocítila i hlad. Kávu jsem úplně odbourala ale to kouření to né to jsem ještě neodbourala ale kouření mi nevyvolávají ataky. Nejsem už ani tak unavená jak na začátku nasazení fluzaku. Ty máš taky psychické ataky a úzkosti?

lilian2111
18. črc 2023

@janinkadaliborek Tak super, teď už bude den ode dne lip a lip, uvidíš 😊
Já byla doma zavřená dva měsíce, protože jsem měla ataky úplně všude už, plus poporodní depku. Pokus o sebevraždu..”Učila” jsem se zase chodit do kramů, ven… nejdřív jsem vydržela na hřišti s dcerou 5minut, pak 10, 20….
Krám totéž. Nejdřív malý krámky, pak obchoďáky…
Ty ataky jsem musela vydýchávat, neutíkat před nimi, pak postupně mizely, až jsem je neměla vůbec. Teď mám občas jakoby nájezd na ataku kolem ovulace a pak ms, ale normálně to trvá asi 10 vteřin a hned to přejde a je klid.
Teď jsem rok a kousek co jsem nasadila ad a od tý hrůzy, a žiju už zase úplně normálně 🙂

janinkadaliborek
autor
19. črc 2023

@lilian2111 Teda tak ty jsi to měla hodně zlý. Já jen ataky typů hrůza mrazení atd. Ale tak moc jako 5y jsem to neměla. Já děti nemám , protože je mít nemohu. Vdaná jsem 13 let. Ataky mi začaly před 9 lety ale léčím se s nimi 6 let. Já mám ještě jinou nemoc dyamondovablackfanova anémie závislá na transfuzích to mám od malička. A proto i ty ataky . Prý to mám pozůstatky z dětství jak jsem bývala hodně v Nemocnici. Kde mi dávali krev brali kostní dřeň atd.... Ale, už jsem si za ty roky (37 let) zvykla na lékařské prostředí. Tak jdu se opalovat ven a číst knížku co jsem si dneska koupila