Dobrý den. Je mi to strašně blbé psát. Ale potřebovala bych asi pomoc. Přijdu si jak malé dítě a to je mi 17 let. Poslední dobu, nevím jak dlouho, tak musím často chodit na záchod ikdyz se mi moc nechce. Za noc chodím každou hodinu nebo půl hodiny. Když se mi chce jako už trochu víc a jsem už v posteli a říkám si "to tam nepůjdu moc se mi nechce " tak se třeba pak rozhoupu a zvednu se že půjdu na záchod a ikdyz to držím co to jde tak stejně jako by mi to močák neudržel a než dojdu na záchod mám mokrý kalhoty. Když jdu třeba domů a vystoupím z autobusu co už to mám kousek pár metrů tak si řeknu "to už vydržím domů " a často jsem zas přišla domů s mokryma kalhotama, takže teď ještě než vlezu do baráku jdu do keří vykonat malou potřebu. Nevím čím to je, nikdy jsem moc nebývala nemocná a fakt nemoce jsou u mě vzacnoct. Ale toto jako by mi neudržel močák. Nevíte někdo čím by to mohlo být a jak toto zastavit?
Souhlasím se @zmrzlinka tohle je na vyšetření u pediatra, on tě přepošle případně jinam. Možná to bude chtít i cvičení na pánevní dno, ale to je na konzultaci u fyzioterapeuta, protože ten problém může být komplexnější a také to chce správnou techniku cvičení, která je u fyzio alfou a omegou.
@levandule_k dobře promyslím to
@levandule_k děkuji
Já myslím,že nemáš nad čím přemýšlet.Proste vem ranní moč a jdi k pediatrovi.
@elikk
Chodím k doktorům jen s velkým sebezapřením, prostě to nemám ráda, ale chodím. Člověk se cítí trapně, když se musí svlékat (třeba já to tak mám, ne každý to tak prožívá), ale holt někdy musí vystoupit ze své komfortní zóny v zájmu svého zdraví. Tohle jen tak samo nepřejde. Tohle fakt není na to si to léčit sama pomocí googlu. Zítra ráno naklusej k dr. i ranní močí. Tady není o čem diskutovat. Ráno se osprchuj dole a vem si hezké spodní prádlo, ať se cítíš líp.
Pokud nemáš důvěru ke svému pediatrovi ve smyslu, že ti lidsky nesedí, tak se začni porozhlížet, kam se přeregistruješ k praktikovi pro dospělé. U pediatra můžeš být max. do 19 let.
@levandule_k děkuji zkusím si to nějak zařídit, prázdniny je toho moc a člověk nestíhá chápete, nebo aspoň já to mám každé prázdniny. Do konce prázdnin mám ještě brigádu, službu ve stáji, rodina pořád něco vymýšlí ještě k tomu mám rozvedene rodiče takže každý chce něco podniknout, autoškola,.... ale zkusím to nějak vymyslet
Může to být i psychické. Ale určitě jak radí holky. Zajdi k Dr, tady se to nevyřeší.
@ada22 Klidně to být psychické může, ale napřed je potřeba vyloučit, jestli tam není zánět atd.
@elikk Něco z toho bude muset jít na chvíli stranou, prostě službu ve stáji přehodíš na někoho jiného z důvodu návštěvy lékaře. Je úplně jedno, že na tebe spoléhají, mají svůj program, který budou muset přehodit. Po každé bude něco, proč se ti to nebude hodit. Někdo se bude mračit, že za tebe bude muset vzít službu. Jde o tvoje zdraví, tady končí sranda. Hřbitovy jsou plné výkonných lidí, kteří pracovali dokud neumřeli.
Jestli to odkládáš z důvodu strachu z diagnózy, tak když se něco podchytí za včas, tak je léčba jednodušší. Může to být u tebe nějaká banalita. Nicméně, jestli tam máš zánět, tak to fakt není dobré přecházet, můžeš mít pak závažné problémy s ledvinami.
Přestaň se vymlouvat, že to nejde, ne kvůli mě, ale kvůli sobě😉
Kegelovy cviky bych doporučila. Řekla bych, že jde o inkontinenci ;)