1.Ahoj. Je Asentra to samé, jako sertralin? Jen pod jiným výrobcem? Nebo to je úplně jiný lék?
Včera ráno jsem měla sertralin ( jen 25mg protože mi bylo po 50mg špatně). Sertralin jsem brala měsíc.
byla jsem u psycholožky a dneska si mám vzít až večer asentru. Ale celých 50mg. Bojím se, aby mi po ni nebylo zase zle jako při začátku užívání sertralinu, tak se ptám, zda to je to stejné.
2.Mám to užívat večer a na noc si mám vzít prothiaden. Mate s tím někdo zkušenost?
Moc dekuju budu ráda za každý komentář
Jo, je to totéž a jo, somatické příznaky nebo zhoršení deprese/úzkosti při začátku uživání antidepresiv je naprosto obvyklý a vždycky na to pacienty upozorňuju.
Stejné..beru to co zrovna je v lékárně 😉 dokonce myslím,že za asentru se doplácí a za sertralin ne...
@drep ale když už beru měsíc sertralin jen se to změní na asentru, tak by se mi to zhoršit nemělo ne? Maximálně třeba malinko nežádoucích účinků. Mám si to vzít za chvíli a mám docela strach, tak se potřebuji uklidnit
@nechcirikatjmeno ne, nemělo, ty počátení stavy souvisí se těma změnama neuromediátorů, ale to už je teď ustálený
@drep já brala do včera jen 25mg ten měsíc, a od dnešního večera hned 50mg + prothiaden tak se toho bojim
@nechcirikatjmeno podívej se na uvedenou účinnou látku a její množství v léku. Myslím že to je sertralin. A blbě ti mohlo být s příliš velké dávky z ničeho, postupné navyšování po pár týdnech by mělo být ok