Ascites/tekutina v břiše kvůli gynekologickému problému - jak moc je to akutní?

jitushb
28. říj 2020

Ahoj včera mi byla zjištěna tekutina v břiše kvůli gynekologickému problému. Na další vyšetření jdu až v úterý, což je po týdnu. Nemáte někdo zkušenost zda to není za moc dlouho? Nehledě na to že mám bolesti tak mám strach zda ta tekutina tam tak dlouho může být.

helulela
28. říj 2020

@jitushb ahoj, protože žádná z nás nevíme přesně, o jaký problém u tebe jde, a většina z nás nejsme gynekologové, nemůžeme ti s tím poradit. Obecně tekutina v břiše sama o sobě problém není, zásadní je, proč se tam objevila. To ví tvůj lékař, takže bych mu důvěřovala, že ví, za jak dlouho je potřeba kontrola.

mona91
28. říj 2020

@jitushb ahoj vzhledem k tomu ze píšeš ze je to kvůli gynekologické problemu tak zásadní věc zjištění příčiny mas asi za sebou. Ono tu tekutinu tam můžeš mít uz týdny možná měsíce, jak dlouho mas problémy vis jen ty. Musi se odstranit příčina. To ze mas bolesti to je bohužel normální ascites bolí. U pacientů nejčastěji s cirhozou jater ve vysokém stadiu se tvoří ascites pravidelne a vždy se jednou za čas vypusti, ale břicho vypada jako dva dny před porodem jen pro představu. Takze kontrola uz/az v utery je na uvážení lékaře který ví diagnózu. Nehledal bych na internetu zpochybňovani lékaře kor kdyz neuvádís detailní informace. Každopádně at se problem co nejdříve vyřeší a přeji pevné zdraví

jitushb
autor
30. říj 2020

@helulela @mona91
Děkuji za odpovědi