Dobrý den, předem říkám, že nejsem zastánce antikoncepce. Ale nevím jak budu s manželem situaci řešit. V pátek 22.3.2019 jsem porodila předčasně holčičku, která měla vážné vývojové vady (ageneze ledvin atp.) Bylo to mé třetí těhotenství. Z prvního máme zdravého syna, druhé těhotenství loni, skončilo ve třetím měsíci kyretáží a nyní v pátém měsíci porod miminka. S manželem, jsme se dohodli, že minimálně pár let další dítě nechceme. Jsme ve strašně bolestivé situaci. Každopádně potřebuji se něčím chránit. před možným otěhotněním. Ačkoliv sex je pro mě hodně velké tabu, je to potřeba to řešit. Maminky, prosím Vás, je nějaká antikoncepce, kterou byste mi doporučili? Ať vím, co mám, po šestinedělí na gynekologii říct.
Před otěhotněním se synem jsem používala klasikou antikoncepci, ve formě tablet, kroužek i náplast jsem zkusila.
Děkuji moc za rady.
Asi bych sla do hormonalniho teliska. Pusobi jen lokalne a do tela tedy nejde. Je na 5let. Nemusis na to myslet a mas tp v klidku. Jen je treba prekonat 4mesice po zavedeni. To ke mozne ze zacnes obcas krvacet mebo spinit ale to k tomu patri nez si to sedne. Ja mam ted asi rok a jsem maximalne spokojena. Mesicky jako takove mam asi 2dny spineni a nic.
No a proč už ty vyzkoušené antikoncepce nechceš? Z jakého důvodu? Pokud jsi zapomínací typ, je kroužek fajn, nebo tělísko, ale to nevím, za jak dlouho by ti ho lékař doporučil zavést. Pokud ti nesedí hormony, tak je asi jedno, jakou antikoncepci zvolíš, pokud bude na hormonální bázi, bude zlobit všechno. Pak bych zkusila nehormonální tělísko. Jinak ti asi nezbyde nic jiného, než kondom, případně nějaký spermicid+přerušovaná soulož+nesouložit v době ovulace. To zase záleží na tom, jak pravidelný cyklus máš a jak moc jsi chytlavá.