Antikoncepce. Jaký na ni máte názor?

houskan
6. led 2021

Ahoj slecny, je mi čerstve 18 a chci začít brát antinu, z důvodu nepravidelných měsícek a furt jenom cysty..hlavně taky proti otěhotnění, jenomže mamka mi to nikdy nedovolila a tak mě napada, ze když už mi je 18, nepotrebuju souhlas rodinného zástupce, chci se jenom zeptat, jaky mate nazor na antikoncepci vy a jestli je to dobrý napad, dekuji❤️

klokanka31
6. led 2021

@houskan Když nechceš otěhotnět tak to je dobrá volba.

lachtanice86
6. led 2021

@houskan co se týče zdravotního stavu, musi to vědět tvůj doktor. Kdyz to je 18 svolení nepotřebuješ. Ja ji brala x let a uplne v pohodě, mne naopak zachránila zdraví

houskan
autor
6. led 2021

@lachtanice86 no prave mne ji moje gynekolozka doporucovala už v 16 z důvodu neustálých cyst..mamka mi to ale nechtela dovolit , hlavně mám pritele, chce to dělat bez kondomu tak jsem mu rekla ať jde na testy pohl. Nemoci, žádnou nemoc nemá tak proč ne zejo..

bara88
6. led 2021

🤦😅

lalolita
6. led 2021

@houskan a teď tu o Karkulka prosím 😉😁

houskan
autor
6. led 2021

@lalolita co mas za problem?

bara88
6. led 2021

@houskan problém máš spíš ty ne?🙂

houskan
autor
6. led 2021

@bara88 no tak podle toho co sem pises mi přijde, ze mas problem ty, pohádku o Karkulce muzes jít vypravet ty svým dětem

bara88
6. led 2021

@houskan já ti o karkulce nic nepsala.

veronika9595
6. led 2021

Je ti 18, jsi dospělá a žádné svolení nepotřebuješ. Tvojí mámu moc nechápu, ona už by chtěla být babičkou? Nebo si myslí že když ti nedovolí se chránit, tak nebudeš mít sex? O zdraví jí nejspíš nejde když ti byla antikoncepce i ze zdravotních důvodů doporučována doktorkou...zajdi co nejdřív na gyndu a nech si ty prášky napsat. Nemusíš nikomu nic vysvětlovat.
Mimochodem myslím že žádné svolení nepotřebuješ už dávno před 18. Alespoň já jsem brala antikoncepci od 15 a moje matka semnou nikdy na gyndě nebyla, ani nevěděla ke komu chodím vzhledem k tomu že jí to bylo u pr*** 😂

jako_mala_holka
6. led 2021

Já nevím, ale HA jsem si nechávala napsat už někdy v 16-17 a žádné svolení od rodičů po mně nikdo nechtěl

houskan
autor
6. led 2021

@veronika9595
@jako_mala_holka aha tak u mě to svolení chtěla, mamka mi rikala ze měla kvůli antikoncepci problémy..

houskan
autor
6. led 2021

A kamaradka mi ještě tvrdila, ze ta antikoncepce ji dodelala takovym zpusobem, ze skoncila v nemocnici

jako_mala_holka
6. led 2021

@houskan tak ono je potřeba vědět rodinnou anamnézu a udělat krevní testy a podobně, než ti doktor nějakou konkrétní HA napíše, pokud vůbec napíše... Já problémy neměla, tak nevím...

jako_mala_holka
6. led 2021

A pokud nějaký problém je, tak holt třeba ten kondom, mně už se do HA teď taky nechce, neberu ji už hodně let

houskan
autor
6. led 2021

@jako_mala_holka a tobě delali nějaký testy?prave gynekolozka to do mě furt cpala ze mi to prospěje v moji situaci ale mama ne ne a ne proste! Tak jsem si v ty době řekla, “až mi bude 18, vemu si to sama a je to”

houskan
autor
6. led 2021

@jako_mala_holka a byla jsi s HA spokojena?

jako_mala_holka
6. led 2021

@houskan krev mi brali, ale víc nevím, je to dávno, víc než 10 let a nějak jsem o tom nepřemýšlela... Moc mi nevyhovovala, neměla jsem vůbec chuť na sex a vím, že mě občas bolela hlava... A pak jsme plánovali mimčo, ladila jsem cyklus atd a teď po porodu už do toho nejdu, chtěla jsem náplasti, ale měla jsem v těhotenství a po porodu nějaké problémy a nechce se mi to riskovat

houskan
autor
6. led 2021

@jako_mala_holka aha a myslis, ze ty náplastí fugujou? Moc těm naplastem neverim

veronika9595
6. led 2021

@houskan pokud máš podezření na nějaké zdravotní komplikace a tvoje doktorka je co k čemu tak to prober s ní. Tvojí mámě možná nesedla, ale taky se ji optej jak je to dlouho co ji brala. Dnešní antikoncepce je podstatně bezpečnější a můžeš ji snášet naprosto bez problémů. Já netvrdím že je HA pro každého dobrá, já sama celkově všechny antikoncepce založené na hormonech snáším špatně, ale mezi kamarádkami jsem spíše výjimka, ostatní jsou v pohodě.

veronika9595
6. led 2021

@veronika9595 a na ty ostatní varianty hormonálních ochran jako náplasti, injekce a tělísko atd pozor. Ze všech těchto variant jsou prášky nejjemnější a jdou kdykoliv vysadit. Vím že o tělísku se rádo tvrdí že účinkuje pouze v děloze a má malinkaté množství hormonů, ale žádná HA mne nikdy nezřídila tak jako “jemné” tělísko Kyleena pro nerodičky, hrůza. Oproti tomu můj jediný problém s prášky byl nechuť na sex, v porovnání s tělískem to nejmenší.
Injekce jsou masakr úplně, a náplastí nejspíš nebudou o nic lepší. Začala bych opravdu radši práškama.

jako_mala_holka
6. led 2021

@houskan fungují normálně, účinná látka se dostává do oběhu přes kůži... Jsou určitě "citlivější" než klasické prášky... Pokud nekdy do HA půjdu, tak do náplastí, do prášků už ne, ale ideálně do ničeho, no 😁

michaela1990xx
6. led 2021

Já beru antikoncepci 15 let. Dokonce i půl roku vkuse bez týdenní pauzy.

jako_mala_holka
6. led 2021

@veronika9595 náplastí jsou stoprocentně jemnější než prášky 😉 injekce samozřejmě ne a na tělíska pozor, s tim taky souhlasim, tam záleží na typu tělíska atd atd

houskan
autor
6. led 2021

@jako_mala_holka k tomu telisku, někde jsem slysela, ze po vysazeni tělíska nemuzes otěhotnět asi 10 let, není to hovadina??

houskan
autor
6. led 2021

@jako_mala_holka takže náplastí lepší jak prášky?

houskan
autor
6. led 2021

@michaela1990xx a byl někdy nějaký problem?

jipe
6. led 2021

@houskan před nasazeném hormonální antikoncepce se bere krev, zejména se dělají myslím jaterní testy + nesmíš mít vysoký tlak. Taky jsem brala od 18 a až po dlouhé době snížená chuť k sexu, ted jsem si ji po letech nechala zase napsat kvůli rozházenému cyklu, váhala jsem nad tělískem, ale prášky zvítězily

veronika9595
6. led 2021

@houskan tak mě vyndal doktor tělísko v květnu a v červnu už jsem byla poprvé těhotná, takže ano, je to blbost 😂 po tělísku se vrací plodnost hodně rychle. Nicméně to co semnou tělísko dělalo za žádné výhody nestálo.

zuzka017
6. led 2021

Tvoji mamu chapu. Nejlip aby se kluk chranil nez brat hormony. Mne ji gyn porad nutila. Neuspela u me.