Antikoncepce. Co byste doporučily (po šestinedělí)?

zuzan88
17. led 2020

Ahoj holky, jsem právě po 6ti nedělí a 28. jdu na kontrolu, chci si hned nechat napsat / dát nějakou antikoncepci... Dřív jsem brala klasiku - prášky. Ovšem dnes, už je tolik možností, tak se ptám co by jste doporučili, a čím jste spokojení? Zvažuji tělísko, ale to by bylo, až časem.

amazonkajanik
17. led 2020

@zuzan88 po předchozí špatné zkušenosti s HA a plánování druhého jsem sáhla po spermicidnich globulich. Mudr mi sice tvrdila,že nejsou 100%, ale nechci zas riskovat,že budu mít rozhazeny hormony . Nad nehormonalnim teliskem jsem taky uvažovala,ale ty globule mi zatím stačí

krista25
17. led 2020

@zuzan88 ahoj já mám nehormonalni tělísko už po druhé. 😊Jsem s ním spokojená, dala jsem si ho dva měsíce po porodu. 😊

zuzan88
autor
17. led 2020

@krista25 a jak to máš s MS?

krista25
17. led 2020

@zuzan88 mám ji tak po 30-35 dnech a cca 5-6 dní ji mám. 😊

jane_1
17. led 2020

Nechal jsem si prášky a mám ji 3 max 4 dny, takže jsem naprosto spokojená.

nikynikol25
17. led 2020

@amazonkajanik Ahojky mohu se zeptat co je to za globule,mám Ha ale jsou na nic pořád u nich špinim nebo krvacim mimo menstruaci mám už půl roku po porodu.Predtim jsem měla depo prověří a ta my to celý rozhazela měla jsem to 17dnu pak tejden nic a pak opět.A těch po tom HA je to taky masakr.Kdybych si nakoupila ascorutin tak to mám snad v jednom kuse.

jade85
17. led 2020

@zuzan88 pro mě byl nejlepší antikoncepce ten, kterýho jsem porodila :D ne, vážně...přeci jen se trochu snížila frekvence sexu, takže bylo nejjednodušší prostě používat kondom. Potom, když jsme si řekli, že jako kdyby náhodou bylo druhý, tak by to nevadilo, tak jsme začli jen přerušovat. Každopádně HA pro kojící jsem nechtěla, slyšela jsem jen ty nejhorší reference. Do tělíska se mi moc nechtělo, říkala jsem si případně až po druhým dítěti.

amazonkajanik
17. led 2020

@nikynikol25 jsou to Pharmatex. Je jich tam 10ks,dle návodu zavést co nejhlouběji min 5min před stykem a působí až 4h. Někdo by řekl, že to jsou zbytečně vyhozené peníze a vyšly by lépe kondomy, ale u nás by to bylo finančně na stejno a navíc já litam okolo malého a mužský má náročnou práci, takže co do četnosti už to rozhodně není,co bývalo, takže nám tohle stačí

nikynikol25
18. led 2020

@amazonkajanik dekuji moc podívám se po nich

puhelin
18. led 2020

Za me jedine symptotermalni metoda. Vsechna tehotenstvi byla planovana, hormony jsem nikdy nebrala a telisko jsem zavrhla.

priefi
18. led 2020

@puhelin az mi nabehne ms, chtela bych se ji naucit. Mas nejaky tip na dobre info?

puhelin
18. led 2020

@priefi Ze zacatku si k tomu kup ovulacni testy, at si to spojis k sobe. Po prvnim porodu jsem menstruaci mela az 17 mesicu po porodu a to uz jsme chteli druhe, tak poporodni ovulaci nepoznam. Tu jsem hlidala pomoci tech testu. Otehotnela jsem hned 2. cyklus po porodu. Manzel uz to pozna take, uvnitr je tepleji a vlhceji.

madbetka
18. led 2020

@priefi Příručky od Cenap, příp.jejich kurzy. Ty příručky jsou psané hezky stručně, ale jasně.
Ovulační testy jsou za mě zbytečnost.

puhelin
18. led 2020

@madbetka Ty ovulacni testy doporucuju pro ujisteni. Zvlast, kdyz menstruaci jeste nema, neni jak ovulaci poznat, kdyz by teprve zacala. Taky jsem ji po porodu nepoznala a to s tou metodou fungujeme uz 12 let.

madbetka
18. led 2020

@puhelin Já jsem poznala obě, není pravda, že není jak ovulaci poznat.
Ty testy určí zvýšení LH, ale to vůbec neznamená, že k ní pak opravdu dojde. Ale pokud chce někdo utratit před první poporodní MS balík za ovulační testy, tak je to jeho věc. Jen říkám, že to opravdu není nutné 🙂

puhelin
18. led 2020

@madbetka Ja to fakt nepoznala, tak mi nic jineho nezbylo. Druhe miminko jsme moc chteli. Pomohl mi az kontryhel, aby se to cele rozjelo.

jade85
18. led 2020

@puhelin kontryhel ti pomohl k rozjetí cyklu/ovulace? Kojila jsi? Já téměř 23 měsíců po porodu pořád nic, taky bychom už chtěli druhé...

priefi
18. led 2020

@puhelin @jade85 my uz mame dve deti 😉 u prvniho cyklus se obnovil kolem 9/10.m, mladsi ma skoro 13m a ms jeste neprisla (ne ze by mi to vadilo). Na ovulaci necekam, spis bych se rada naucila tuto metodu, abychom nemuseli celou dobu pouzivat kondomy. Kdyz uz u toho jsme, tak jak to vlastne provozujete Vy, aby to bylo bezpecne? Pouzivate nejakou ochranu? Ja jsem uvazovala, ze v neplodne pesar (pokud ho budu moci - mam z 1.porodu poraneny cipek, ted teda zjizveny) a v plodne i kondom, nebo abstinence. Akorat je mi zahadou, do kdy to je "bezpece" klidne i bez ochrany a od kdy to je uz riskantni?

puhelin
18. led 2020

@jade85 Ano, kojila jsem hodne. Kdyz jsem zacala pit kontryhel, kojila jsem 4x denne, dcera mela 16 mesicu. Za necely mesic piti kontryhelu prisla prvni menstruace, druha slabsi a treti uz neprisla ;) Do te doby jsem porad cekala, pri kojeni se moc bylinek nemuze, tak jsem doufala, ze to pujde i bez nich. Deti jsme chteli 2 roky po sobe. Kojila jsem az skoro do porodu (to uz jsem kojila jen jednou denne - rano), pak jsem to radeji utla, nechtela jsem tandem.

puhelin
18. led 2020

@priefi V neplodnych nic, v plodnych mame pauzu. Manzel kondom nesnese, ani ty drazsi tenci, ani jiny material nechce.

jade85
18. led 2020

@puhelin super, dík za odpověď, já právě taky kojim ještě docela dost, ale zkoušela jsem gynex a žádný efekt. Ale já na to moc nemám trpělivost 🙂 možná teda zkusím ten kontryhel - to se pije normálně jako čaj? 🙂

jade85
18. led 2020

@priefi my používali kondom. Teď jsme víceméně ve fázi snažení 🙂

priefi
18. led 2020

@puhelin a kolik dnu pred ovu je treba abstinence, aby potvurky neprezily? Vim, ze to zalezi od hlenu, ale jde nejak predem zjistit, nez prijde ten vodnaty?

priefi
18. led 2020

@jade85 budu drzet pesti, at je brzy zadari mimi 😊 a kdyz jste se nesnazili, kolik dnu pred ovu jste se zacali chranit?

puhelin
18. led 2020

@jade85 Gynex jsem zkousela mesic pred tim kontryhelem a taky zadny uspech.
Ano, caje. Vypila jsem snad 0,5 litru denne, pro jistotu ;)

puhelin
18. led 2020

@priefi Urcite tak 3 dny pred, 3 dny po.

jade85
18. led 2020

@priefi my jsme tu symptotermální metodu nepoužívali. Ovulaci jsem podle všeho neměla. Chránili jsme se při každém styku. A děkuji 🙂

jade85
18. led 2020

@puhelin asi vyzkouším, bylinkový čaje piju ráda, u toho bych mohla vydržet 🙂 děkuji!

priefi
20. led 2020

@puhelin vypadá to, že se brzo začnu učit co a jaksledovat. Dnes 1.ms po porodu

puhelin
20. led 2020

@priefi Jak dlouho jsi po porodu? A samo nebo jsi tomu zkusila pomoc?