Antidepresivum Asentra. Máte zkušenost? Pomohlo?

jancis7
8. bře 2023

Zdravím, bylo mi diagnostikováno lehké OCD a deprese, dostala jsem Asentru a k tomu jako SOS tabletku když bude nejhůř Neurol.
Mým cílem pro tento rok bylo zhubnout a vyrýsovat si moji vysněnou postavu. Dodržuji stravu a dopřávám si pohyb. Zjištění že po antidepresivech se přibírá mě opravdu nepotěšilo.. dočetla jsem se, že slečna brala Asentru a za 4 měsíce přibrala 10kg. Budu moc ráda když mi napíšete vaše zkušenosti s tímto lékem jak co se týče toho přibíráni tak třeba i jestli vám pomohl. Nežádoucí účinky mě celkem děsí. Předem děkuji všem kdo mi poskytnou zpětnou vazbu.

mandala
8. bře 2023

Já myslím, že je to individuální, brala jsem během života asi čtvery AD, i Asentru a nepřibrala po žádných. Já spíš přibírám, když jsem ve stresu a sním, co vidím, na léky to svádět nemůžu 😉

lv
9. bře 2023

Po Asentře jsem nepřibrala.

hedviga2
9. bře 2023

@jancis7 Ak pribrala za 4 mesiac 10 kil, tak sa prežierala a nehýbala. Ako môžeš tomuto veriť ze je to z lieku. Je to z celkovej životosprávy. Ja beriem antidep uz roky a stale si držim váhu. Na čo sa stresovať a báť dopredu. Používaj sedliacky rozum a všetko bude dobré.

lenkalubina
9. bře 2023

Beru ji už 15 let, někdy sertralin a teď během 3 let jsem sundala 30 kg. Takže,když upravíte stravu,přidáte pohyb,tak to jde😉

konidana
9. bře 2023

brala jsem sertralin asi 1,5 roku a nepřibrala jsem. tedy nepřibrala jsem špatně - já byla z depresí spíš nezdravě vyhublá, tak jsem kilo dvě nabrala a bylo to lepší🙂 vrátila jsem se blíže ke své optimální hmotnosti.
Léky společně s psychoterapií mi velmi pomohly.