Hezký den přeji,
ráda bych požádala o jakékoliv zkušenosti, názory. Včera jsem byla na pohotovosti, zřejmě asi při práci na zahradě mi vletělo malé semínko do oka, pod horní víčko. Bolelo to jako čert, tak jsem raději jela, když je víkend. Pan doktor mi maličké semínko vytáhl, ulevilo se mi, ale zjistil mi při vyšetření oka /jedná se o to samé oko, ve kterém bylo cizí tělísko/, zjistil v něm Anizokorii - s náznakem RAPD /jedna čočka větší,jedna menší/. Vlastně se jedná o náhodný nález, který mi zjistil u oka, s kterým jsem tam přijela kvůli cizímu předmětu v něm. Ta zjištěná anizokorie můžet být reakcí po tom cizím tělísku, který jsem v tom oku měla, ale taky nemusí. Může znamenat jiné zdravotní problémy. Ještě musím napsat, že mne poslední dobou pobolívá často hlava a jsem taková unavená /pracuji na směny/. Docela mne to vylekalo, v nejbližších dnech mam jet ke svému očnímu lékaři, který zjistí, zda Anizokorie tam pořád je z důvodu jiného zdravotního problému, nebo byla následkem podráždění tím semínkem. Nikdy jsem na sobě nepozorovala jakékoliv změny, že jednu čočku mam větší a jednu menší. Nikdy jsem se tak nepozorovala v zrcadle, ale dnes jak jsem se dívala, nevidím rozdíl ve velikosti, ale pan doktor to našel. Dost mne to vylekalo, nepříjemně mne to překvapilo, jela jsem s problémem cizího tělíska v oku a nakonec, ať tam není ještě jiný problém. Pan doktor byl velice příjemný a pečlivý. Pokud to bude na kontrole u očního lékaře stále stejné, mám doporučenou magnetickou rezonanci a návštěvu neurologa. Budu moc ráda za názory. Přeji krásnou neděli. Děkuji předem za povzbuzení a hezkou sluníčkovou neděli přeji.
Dobrý večer, moc děkuji za zprávu, snad to dobře dopadne všechno.
Anizokorii má 20% populace
Zřejmě bude nutné vyšetření na neurologii a dle neurologa další vys.(MR,CT).Je možné že anizokorie je pouhým náhodným nálezem a vůbec nic neznamená...