Angína při kojení, jde to?

bobik11
19. říj 2015

Holky jsem si tak na 90% jistá, že mám angínu, ale malej ještě nic nechytl, jen lehkou rýmu. Plně kojím a nechci s tím přestat. Nějaké rady co s tím? Moc děkuju!

betelgeuzz
19. říj 2015

Zajdi si k dr, můžeš kojit, i když budeš brát ATB, zbytečně se netrap. Měla jsem angínu, když měla mladší 3 měsíce, brala jsem penicilin. Ale jsou i další ATB, s kterými kojit můžeš.

hohe
19. říj 2015

Zajdi si k doktorovi, jsou ATB, které můžeš u kojení... zrovna mám angínu a beru ATB a kojím.

jezzz
19. říj 2015

@bobik11 Haj uz psaly holky - zajdi si k doktorovi a upozorni jej, ze kojis. Predepise ti leky, ktere kojeni nebudou vadit.

Jen doplneni - ja jsem s takto malym miminkem chodila objednana na konkretni hodinu. Vzdy jsem sestre nahlasila, ze jdu s miminkem a ona mi nasla cas, kdy ocekavali jen preventivky. Aby tam dcerka jeste neco nechytla v cekarne 🙂 Tak doporucuji nejprve zavolat a domluvit se, kdy presne mas dojit.

belda
19. říj 2015

@bobik11
ahoj, ATB lze užívat. Já měla penicilin. Bohužel ATB mohou měnit chuť mléka, malá nechtěla pít. Chvíli mi trvalo, než jsem na to přišla, takže jsem pak kojila těsně před nebo po podání. 😉

ladyhacek
19. říj 2015

jak se píše výše jsou prášky i při kojení - někdy to prostě nejde vyléčit doma.
Normálně dál koj - dítě by mělo být chráněné tvým MM, ale když jsem měla chřipku tak mi dětská sestra řekla ať mám roušku?? Měla jsem jí asi 2x za 3 dny > takže prakticky vůbec a malý nic nechytil.
Pokud nám ,,normálního´´ doktora tak tě vezme přednostně - zavolej si 🙂

bobik11
autor
19. říj 2015

Tak to moc děkuji 🙂 jsem ráda, že jsou i tyto možnosti. Jen tam mám zítra dr až od 13 hodin, ale to už zvládnu. Díky 🙂