Hezký den, vím, že mám trošku specifický dotaz, ale třeba má někdo zkušenost a poradí... Byli jsme teď na dovolené v Řecku, dostala jsem tam angínu. Zašla jsem k místnímu lékaři, abych případně atb začala brát co nejdřív. On mi předepsal lék, jehož složkou je clarythomycin. A teď jsem dočetla, že to asi úplně na anginu není 🙈.
Samozřejmě napíšu i lekarce, ale chtěla jsem se zeptat na zkušenosti i vás...
Líp mi teda nějak výrazně není 🙈.
@zuzkasim Mne právě zabraly většinou rychle...beru je od čtvrtka a dneska první den nepatrná úleva.ale měla jsem i horečky 39 a mandle vypadají hrozně. 🙈
Klacid není nejoptimálnější lék a rozhodně to není první volba na angínu, ale když vloni v zimě vůbec nebyla atb, nezbylo mi než si ho nasadit a taky mě vyléčil. Nicméně to, že se uleví za až 48hodin, je naprosto normální.
Ja mam ted taky anginu a beru Klacid. Lekarka to zvazovala kvuli podezreni na alergii a zabral mi. Asi bych sla v pondeli ke sve doktorce, jestli muzes, at te zkontroluje.
Taky mi to něco říká. Klacid je myslím jiný druh atb, který se dává, když někdo nemůže třeba penicilin, pokud je někdo na pnc alergický. Mělo by to fungovat stejně. Můžeš léčbu ještě něčím podpořit, jestli ti třeba lékařka nedoporučí nějaké pastilky do krku. Jinak samozřejmě čajík s medem a s citronem 🙂 přeji brzké uzdravení 🍀
Asi záleží, kdy to bylo, kolik dní ho už bereš. Ani naše klasická antibiotika nezaberou hned. Jestli je ti stále stejně zle, budeš muset k doktorce tak jako tak, jestli to trochu lepší je, vydržela bych a nepátrala po tom.