Analergin + atopický ekzém. Pomohl vám? Za jak dlouho a v jakém dávkování?

15. kvě 2022

Ahoj, pomohl vám analergin na atopický ekzém ? Případně za jak dlouho a v jakém dávkování. Děkuji

jaja01k
15. kvě 2022

Ne, u mě analergin na ekzém nemá žádný vliv.

autor
15. kvě 2022

@jaja01k Já sem četla přímo odpověď od doktora na stránkách a tam psal, že analergin se také používá na léčbu atopického ekzému, tak proto se ptám.. Jelikož mám jít každým dnem rodit, tak bych v nemocnici nerada ležela celá oteklá a flekatá a měsíčková mast sice zabírá ale pomaleji.

mishka87
15. kvě 2022

Jsem atopik od narození a žádné antihistaminika mi na ekzém nepomáhají

camelinka
15. kvě 2022

Mne osobne zrovna analergin nepusobi vubec na nic🤷🙈

autor
15. kvě 2022

@camelinka A nemáte náhodou nějakou jinou radu, co docela rychle zabírá ?😁 Ráda bych se toho do porodu zbavila 😁

veritanas
15. kvě 2022

Antihistaminika ze své podstaty pomáhají spíš proti škrábání a tím ulehčí ekzému, ale taky trochu ulevují od zánětu. Ale udivuje mě, že si chceš vžít léky v těhotenství bez porady s lékařem, nota Bene k porodu... Pokud máš tento problém, zajdi za obvodakem, ješte lépe na kožní. Ale klidne můžeš mít AE způsobený hormony před porodem, takže na to nezabere nic... Navíc AE se přirozeně hojí docela dlouho, takže žádná 100% rychlá univerzální rada není.

autor
15. kvě 2022

@veritanas A kdo říkal, že jsem to s nikým neřešila ? Já sem se v lékárně ptala, popsala sem svůj stav a tvrdili mi, že analergin by neměl uškodit, že několik těhotných jich bere, navíc já sem si vzala pouze 2 na zkoušku zda ekzém trochu poleví.
Jinak s AE se léčím už dlouho, takže vím co se používá, dostala jsem vždy žlutobílý krém Lipobas na předpis ale teď tu moje kožní není, nejdřív v Pátek, takže musím počkat, když nemám Lipobas, tak mi pomáhá měsíčková mast ale není to tak rychlý jak s tím Lipobasem, proto jsem se ptala co jest pomáhá.

autor
15. kvě 2022

@veritanas A nejsem si úplně jistá, že to jsou hormony, spíš nějaká alergie, protože na začátku těhotenství jsem to měla z hormonů ale bez rýmy, teď jsem se z ničeho nic osypala a rovnou chytla i rýmu, takže to bude spíše alergie, proto mi doporučili v lékárně analergin k tomu.

veritanas
15. kvě 2022

Z toho, co píšeš, vyznělo, že to zkoušíš sama. My fault👍 nicméně ze 2 prášků nepoznáš, jestli to zabralo. Vždycky se rika minimálně týden užívání.😉 Kůže se hojí i 14dni, takže to bude na dýl. Odeznění alergie je i14 dní, u alergií z jídla i tři týdny.A pokud se léčíš už dlouho, tak určitě víš, že zázrak, kdy ti do týdne zmizí ekzém, není. Teda není univerzální. Mimochodem Lipobase je jenom na přimazávání, neni to léčivo, ale mne na přimazávání funguje Bioderma
Je taková lehčí a má v sobě ceramidy, Lipobase je hodně hutná v létě.
Ale pokud myslíš, že je to pyl, tak by měly ty léky zabrat, aspoň na tu rýmu. Hodně se sprchuj jenom vlažnou vodou, abys že sebe ten pyl smyla, potom se namaz. Ale pylovka letos je extrémně silná, takže je možné, že to prostě nezabere... Já jsem po porodu, měla ekzém hrozný. Hlavně v nemocnici, protože jsem fakt hnusně reagovala na to jejich desinfikovane ložní prádlo. Ale já mám ekzém na 80% těla, takže to je o něco komplikovanější... Držím palce 👍

veritanas
15. kvě 2022

Nebo potom zajít k Dr a říct, že to nezabíralo a dají ti jiné, ale moje zkušenost je ta, že s těhotnýma nechtějí "experimentovat", řeknou ti, abys vydržela. Já vždycky říkám, že být těhotná a kojit, je horší než mít lepru. 🙊🙉🙈

jannym
16. kvě 2022

Na atopak synovi pomaha kombinace barieroveho kremu a zinkove masti, dcera zinkovou mast nemohla vubec s snesla jen linolu, ale nic z toho nepomaha rychle a zazracne, vsechno trva a u nas jeste pomaha vysadit pamlsky, antihistaminika dostava na alergii, ale jestli to pomaha i ma ekzem nevim, ale nikdy nemely takova ty rozdrbana loziska, tak mozna ze jo, nesvedi je to…i kdyz me kdyz se udela ekzem na rukou (bez diagnozy, dr se na ro vzdy podiva rekne hm, ekzem…a tim to skonci a dostanu nejakou smradlavou masticku z lekarny…tak uz tam nechodim a mazu se kremem co mam pro deti a funguje to) tak to svedi jak prase, a to si kvuli alergii casto beru desloratadin rano i vecet a efekt nula nula nic, svedi to k zblazneni furt

mishka87
16. kvě 2022

Mě třeba už na zarudlá ložiska nepomáhá nic jiného než kortikoidy. Zlepšení je znát do 3 dnů. Ale jinak Lipobase je dobrá akorát na zvláčnění suché kůže. Každému vyhovovat něco jiného a já bych se po měsíčkové masti naopak zhoršila. Stejně tak po heřmánku či obyč induloně. Na ruce mi třeba nejlépe pomáhá cicaplast od La Roche posay. Všeobecně jejich výrobky z řady Tolereine. Ale je to docela drahé. A na svědění mám od nich stick, který nanesu na postižené místo a přijde okamžitá úleva.

krasna_neznama86
16. kvě 2022

Když mi bylo v těhotenství nejhůř, použila jsem kortikoidy,je to lokální, řešila jsem na gynde i na genetice. Antihistaminika mi nezabírají na atopak žádný. Uleví mi modrá Bioderma.

autor
16. kvě 2022

Děkuji moc všem za rady, fleky zmizli naštěstí ale raději koupím tu Biodermu. Děkuji

vandavivanda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
slunea
22. kvě 2022

AE je často způsobený nějakou potravinou, která vadí. Manžel měl ekzém celé dětství, před časem se mu vrátil. Rok se trápil, drbal, zkoušel masti, než připustil, že problém může být v jídle. Docela rychle se nám povedlo přijít na to, co mu vadí - přestal jíst rajčata a brambory a zmizel mu ekzém z očních víček, svědící místo na ruce, a v kolenních a loketních jamkách se hodně zklidnil, má barvu okolní kůže, jen je suchý. Věřím, že i tohle by mohlo zmizet, ale manželovi to takto stačí a víc alergenů hledat nechce.