Alergie na silikonový náramek?

kemija
11. led 2021

Máte někdo zkušenosti s reakcí na silikonový náramek? Asi týden nosím chytré hodinky, které mají silikonový náramek a dneska ráno jsem zjistila, že mám na ruce krupičku. Před tím nic. Je možné, že to může být jen zapářka nebo by se mi mohla alergie objevit až po několika dnech nošení. Nosím je celý den. Není to na místě zapínání, takže reakci na kov bych i vyloučila.

martulka88
11. led 2021

@kemija Já bych to viděla na zapaření - moc utažený náramek. Ono stačí si umýt ruce a nechat to tam vlhké - mám to samé. Proto, když si myji ruce, dávám si pozor, aby se mi tam nedostala voda a v pohodě.

veritanas
11. led 2021

Ahojky, no..a nejsou ty hodinky někde z kovu? Alergie bývají většinou na kovy- chrom, nikl... Silikon se bere jako bezpečný, bez alergie...ale možné je všechno. Ale přikláněla bych se k tomu, že je to spíš zapařené..

rejalin
11. led 2021

Ahoj, mně se to dělá také. Hodinky už nosím volně, neberu si je do vody (přestože jsou voděodolné), pravidelně je čistím.. nevím jestli je to přímo zapářka, někdy tam mám i rudé pruhy a loupe se mi tam trochu kůže. Nakonec to řeším tak, že budu měnit řemínek 🤷

kemija
autor
11. led 2021

@martulka88 je pravda, že když se mi tam dostane voda, můžu se zbláznit, jak je to nepříjemný. Ještě jsem si uvědomila, že včera jsem pracovala s čisticím přípravkem, hodinky na ruce a samozřejmě bez rukavic. Vím, moje blbost. Takže možná ještě kombinace toho.

kemija
autor
11. led 2021

@rejalin a řemínek jaký?

kemija
autor
11. led 2021

@veritanas zapínání z nějakého kovu je, ale na tom místě to právě není

kemija
autor
11. led 2021

Namazala jsem to lehce slabým kortikoidem a snad se to uklidní. I za ten týden jsem si na ně zvykla a nerada bych je dala do šuplíku.

mariladka
11. led 2021

Já to mívala jako dítě, když byli dětské hodinky, vždy se mi pod tím udělala krupička, asi zapařené, od té doby se tomu prostě vyhýbám.

barmil
11. led 2021

@kemija musíš je sundat, kdyz namocis ruku, vysušit ruku, utrit hodinky. Je to normálne zaparene. A pomáhá je třeba na noc sundat, nebo aspoň povolit, ideálně dát na druhou ruku, než je máš přes den.
Ja mam garmin fenix 6s pro a na sprchu a úklid sundavam, pak utru ruku do sucha a dám zpet. Na noc povoluji řemínek a normálně to dal snímá vše. Mám je od května a reakci jsem ještě neměla, ale uz jsem videla dost fotek, kde měli lidi normálně tu ruku zaparenou, az tam měli ty hodinky obtiskly do kůže...

kami2262
11. led 2021

@kemija Já mám s alergickou reakci na silikonové náramky. Přišla jsem na to ještě na ZŠ, když jsem dostala své první hodinky 😅. Většinou se alergická reakce objeví klidně i za několik dní nošení. .. Musela jsem ze silikonu přejít na kovový náramek 😕

hojda
11. led 2021

@kemija švagrové řeší to samé, udělalo se jí to pod chytrými hodinkami a teď už se jí to dělá i bez hodinek...

rejalin
11. led 2021

@kemija zatím jsem si našla nylonový. Zvažovala jsem i kovový, že by byl hezčí, ale při mém štěstí bych měla alergii i na něj 🤦 jinak kožený by také nemusel vypadat zle, ale nějak mi to k těm sportovním hodinkám nesedí..

zelenaesmolda
11. led 2021

@kemija Reminek je origo nebo fake z ali?

kemija
autor
12. led 2021

@zelenaesmolda měl by být origo, co byl k hodinkám. Z českého e-shopu.

barmil
12. led 2021

@kemija dle toho, co čtu na fórech garmin, ma spousta lidí reakci na ten origo a pak koupi z Ali a je to ok.. Koukni na Facebooku, jsou tam skupiny dle značek a řeší se tam vše kolem hodinek

zelenaesmolda
12. led 2021

@barmil
Ano,cetla jsem to stejne na apple forech ale i presne opacnou zkusenost

priefi
16. črc 2021

@kemija já měla stejný problém jako Ty, náramek jsem přestala nosit.

mirlunka
30. zář 2022

Ahoj také nosím chytré hodinky, kde mám origo gumový náramek, a nic neděje. Ale když si ho vyměním za jiný gumový, tak už svědění a červená začínající se odlupující kůže.