Ahojky,jdu si pro radu.Co používáte za sprej do nosu při alergii na roztoce?Já ho mám hlavně plný v noci.Budu muset asi vyměnit peřiny.Poradite jak na roztoce?Moc diky!
@zutinka v prvni rade zatoc s roztoci v posteli.Prani polstare a perin na 90C (klidne co 2 mesice),menit povleceni kazdy tyden + prat na 60C a vice,koberce zlikvidovat a vytirat kazdy tyden…Snizit pocet rozotocu je zaklad a pomhlo bez nutnosti spreje…(eliminacni metoda)..je to pech,ale da se…
@zutinka jinak roztoce ted taky resime, protože syn je dlouhodobě nemocny a sama mam alergii. Prave jsem nasla UVC germicidní lampu na desinfekci prostor. Jelikoz mame koberce a potrebujeme je mit kvuli izolaci, mame hodne studene podlahy, tak zkusime tuhle lampu. Mela by sterilizovat i matrace
Moc díky.A jak susicka a roztoči?Mohu to vyprané povlečení dát do sušičky?Asi blbý dotaz
Je to pro mě něco nového. Tak budu mít dost blbych dotazů.
Já mám dobrou zkušenost s nano povlaky. Alergici jsou manžel a syn. V naší posteli máme povlaky na matrace a povlaky na polštáře i peřiny (máme péřové). Pomohlo okamžitě, roztoči se z polštáře přes povlak nedostanou. Syn má taky povlak na matraci a nano polštář - ten má nano vrstvu jako součást polštáře. Ty povlaky na peřiny mají nevýhodu v tom, že máš na té peřině jakoby dvoje povlečení, takže je těžší a hlavně když nám děti skáčou v posteli, tak mi ji vždycky překroutí. A taky je to docela pálka, no. Máme je z nanospace.
Co vím, tak roztoči umřou už při 60st, tak myslím, že není třeba trvat na praní na 90.
Jako první pomoc bych ty péřové polštáře a peřiny vysála vysavačem. Jako řešení ale doppručuju ten nano povlak, jak jsem psala výš.
@zutinka se sprejem neporadim, pouzivam roky pouze sanorin. Ale co se tyce perin, doporuciji koupit s duteho vlakna, ktere je mozne prat na 95°C. Dneska uz se delaji antialergicke, ktere ale je mozne prat jen na 60. To mi prijde dost malo. Koukni treba na Jysk, maji tam casto vyhodne akce. My mame deky a polštáře řady SOLA